Chcete si usnadnit přípravu masa? Upečte ho v troubě!
Ingredience
- 700 g hovězího masa
- 350 g lesních hub
- 1 šálek vývaru
- 1 šálek smetany
- 1/2 šálku bílého vína
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 PL másla
- 2 PL olivového oleje
- rozmarýn
- sladká paprika
- sůl, pepř
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Na plátky nakrájené hovězí maso osolte, opepřete a potřete směsí prolisovaného česneku a nadrceného rozmarýnu.
- Na pánvi s olejem z každé strany plátky 3 minuty opečte.
- Následně maso přendejte do pekáče, přidejte vývar, vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut, v závislosti na typu hovězího masa a výšce plátku.
- Maso z trouby vyjměte, plátky zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
- Mezitím si v pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj nakrájenou šalotku a houby ochucené solí a pepřem.
- Duste přibližně 5-7 minut, dokud houby nezačnou měknout.
- Směs z pánve odstraňte, přilijte víno a nechte ho deglazovat.
- Poté přidejte smetanu a hořčici a směs přiveďte k varu.
- Vařte, dokud omáčka nezhoustne, následně ji dochuťte kořením a přidejte houby a plátky masa.
Hovězí na houbách pečené v troubě servírujte přelité omáčkou s americkými brambory, případně též ozdobené čerstvými bylinkami.
Prima typy.
diky
Děkujeme za komentář. Ať vám chutná! 🙂