Hovězí maso na houbách s hořčicí

Hovězí maso na houbách s hořčicí

Chcete si usnadnit přípravu masa? Upečte ho v troubě!

Ingredience

  • 700 g hovězího masa
  • 350 g lesních hub
  • 1 šálek vývaru
  • 1 šálek smetany
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 PL másla
  • 2 PL olivového oleje
  • rozmarýn
  • sladká paprika
  • sůl, pepř

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Na plátky nakrájené hovězí maso osolte, opepřete a potřete směsí prolisovaného česneku a nadrceného rozmarýnu.
  3. Na pánvi s olejem z každé strany plátky 3 minuty opečte.
  4. Následně maso přendejte do pekáče, přidejte vývar, vložte do trouby a pečte přibližně 25 minut, v závislosti na typu hovězího masa a výšce plátku.
  5. Maso z trouby vyjměte, plátky zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
  6. Mezitím si v pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj nakrájenou šalotku a houby ochucené solí a pepřem.
  7. Duste přibližně 5-7 minut, dokud houby nezačnou měknout.
  8. Směs z pánve odstraňte, přilijte víno a nechte ho deglazovat.
  9. Poté přidejte smetanu a hořčici a směs přiveďte k varu.
  10. Vařte, dokud omáčka nezhoustne, následně ji dochuťte kořením a přidejte houby a plátky masa.

Hovězí na houbách pečené v troubě servírujte přelité omáčkou s americkými brambory, případně též ozdobené čerstvými bylinkami.

Plátky hovězího masa s houbami pečené v troubě
Zdroj:halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.