Hovězí maso na žampionech s mrkví v pomalém hrnci

Hovězí maso na žampionech s mrkví v pomalém hrnci

Toto vydatné jídlo z hovězího masa a žampionů, které se připravuje v pomalém hrnci, je perfektní večeří pro chladný zimní večer. Podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami a zelenou zeleninou.

Co budete potřebovat

  • 1,5 kg hovězí plece, nakrájené na velké kusy
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 40 g hladké mouky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 40 ml rajčatového protlaku
  • 20 ml worcestrové omáčky
  • 300 g žampionů nakrájených na čtvrtky
  • 3 střední mrkve, oloupané a nakrájené na velké kousky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce lístků tymiánu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  • Zapněte pomalý hrnec na minimum, aby se vložka zahřála.
  • Hovězí vývar, rajčatový protlak a worcesterovou omáčku prošlehejte a dejte stranou.
  • Na pánvi na středně vysoké teplotě opečte hovězí kousky z obou stran.
  • Nepřeplňujte pánev, protože maso se bude spíše dusit než opékat.
  • Když je hovězí maso opečené, přendejte ho do pomalého hrnce.
  • Na pánev přidejte cibuli (v případě potřeby přidejte více oleje).
  • Restujte 5 minut nebo do změknutí.
  • Do pánve přidejte česnek a opékejte 1 minutu.
  • Na cibuli a česnek nasypte mouku a pokračujte v opékání jednu minutu.
  • Do pánve přilijte směs hovězího vývaru, protlaku a worcestrové omáčky.
  • Krátce promíchejte, aby se moučná směs zapracovala do vývaru, a poté nalijte obsah pánve do pomalého hrnce.
  • Do pomalého hrnce přidejte také žampiony, mrkev, bobkový list a tymián.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Důkladně promíchejte, aby se hovězí maso a zelenina obalily v omáčce.
  • Na pomalý hrnec dejte pokličku a vařte 8 hodin na nízkou teplotu nebo 4 hodiny na vysokou teplotu.
  • Na konci doby vaření vmíchejte petrželku a v případě potřeby dochuťte.
  • Podávejte s vařeným bramborem a zelenou zeleninou.
Pokrm z hovězího masa, mrkve a žampionů v servírovací misce se lžící.
www.thecookspyjamas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.