Hovězí maso s česnekem a rýží

Hovězí maso s česnekem a rýží

V případě, že dáváte přednost zdravé a lehké stravě, určitě k tomuto pokrmu vyzkoušejte jako přílohu nejen rýži, ale též bulgur či quinou.

Ingredience

  • 300 g hovězí svíčkové
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného mletého česneku
  • 2 lžičky solamylu nebo kukuřičného škrobu
  • 1 PL sójové omáčky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka na ozdobu

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na přiměřeně velké kousky, vložte do misky a posypte solamylem.
  2. Přidejte prolisovaný či nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a olivový olej.
  3. Směs důkladně promíchejte a následně vložte na rozpálenou pánev.
  4. Za častého míchání maso několik minut restujte, až začne měknout.
  5. Následně přidejte sójovou omáčku a sušený česnek.
  6. Promíchejte a ještě několik minut povařte.
  7. Podle potřeby dosolte a ozdobte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Podávejte s dlouhozrnnými typy rýže, například jasmínovou nebo basmati.

Kousky hovězího masa na česneku ozdobené jarní cibulkou
Zdroj: kibiecraving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.