Vyzkoušejte tento Asií inspirovaný pokrm z hovězího masa a zjistěte, proč je tak všestranný, snadno připravitelný a chutný.
Co budeme potřebovat
- 2 lžičky čínského koření pěti vůní
- 300 g steaku ze svíčkové
- 3 hlavy pak choi
- 1 lžička sezamového oleje
Na omáčku
- 100 g sáčku omáčky z černých fazolí
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 malý kousek čerstvého kořenového zázvoru (jemně nasekaný)
- 2 lžíce rýžového vinného octa
Postup
- Ingredience na omáčku smíchejte v malém hrnci a poté zvolna vařte, dokud nebude teplá.
- Rozpalte pánev, dokud nebude velmi horká.
- Celý steak potřete čínským kořením, poté dochuťte trochou soli a pepře.
- Steak opékejte 2–3 minuty z každé strany, dokud nebude propečený podle vašich představ, a poté nechte odpočinout.
- Mezitím pak choi mírně vařte po dobu 4–5 minut, dokud nezvadne, ale stále křupe.
- Zeleninu vmíchejte do několika lžic omáčky a sezamového oleje.
- Steak nakrájíme na silné plátky.
- Podávejte na talíři s malou miskou omáčky na straně, ochuceným pak choi a trochou dušené rýže.