Hovězí maso s omáčkou z černých fazolí a pak choi

Hovězí maso s omáčkou z černých fazolí a pak choi

Vyzkoušejte tento Asií inspirovaný pokrm z hovězího masa a zjistěte, proč je tak všestranný, snadno připravitelný a chutný.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžičky čínského koření pěti vůní
  • 300 g steaku ze svíčkové
  • 3 hlavy pak choi
  • 1 lžička sezamového oleje

Na omáčku

  • 100 g sáčku omáčky z černých fazolí
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 1 malý kousek čerstvého kořenového zázvoru (jemně nasekaný)
  • 2 lžíce rýžového vinného octa

Postup

  • Ingredience na omáčku smíchejte v malém hrnci a poté zvolna vařte, dokud nebude teplá.
  • Rozpalte pánev, dokud nebude velmi horká.
  • Celý steak potřete čínským kořením, poté dochuťte trochou soli a pepře.
  • Steak opékejte 2–3 minuty z každé strany, dokud nebude propečený podle vašich představ, a poté nechte odpočinout.
  • Mezitím pak choi mírně vařte po dobu 4–5 minut, dokud nezvadne, ale stále křupe.
  • Zeleninu vmíchejte do několika lžic omáčky a sezamového oleje.
  • Steak nakrájíme na silné plátky.
  • Podávejte na talíři s malou miskou omáčky na straně, ochuceným pak choi a trochou dušené rýže.
Hrnec plný skvěle dochuceného hovězího masa s omáčkou a čínským zelím.
Zdroj: lecker.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.