Haše z hovězího masa je skvělý způsob, jak využít zbytky pečeného masa zcela novým způsobem. Recept je plný brambor, cibule, česneku a pečeného masa.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká pečená brambora (omytá a nakrájená na kostičky)
- 1/2 střední cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 žebra celeru (nakrájená na kostičky)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 750 g pečeného hovězího (trhaného)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
Postup
- Přidejte olivový olej na střední pánev nastavenou na střední teplotu.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory a za častého míchání vařte, aby byly měkké zevnitř a křupavé zvenku asi 5 minut.
- Přidejte cibuli a celer a vařte do měkka, asi ještě 3 minuty.
- Vmíchejte česnek a natrhané hovězí maso a vařte, dokud se hovězí maso neprohřeje.
- Vmíchejte kukuřičný škrob, dokud se dobře nespojí.
- Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme.
Haše se může podávat i jako vydatná snídaně, nebo pozdní oběd neboli brunch. Pro další inspiraci, jak by měl brunch vypadat se podívejte do našich receptů. Tam zjistíte, co nejlepšího se dá servírovat.