Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na skvělý oběd či večeři, na kterém si zaručeně pochutnáte! Kombinace hovězího masa, červeného vína a brusinek nikdy neomrzí.
INGREDIENCE
- 320 g hovězí roštěné
- 1 menší cibule
- 30 g sušených brusinek
- 300 ml červeného vína (např. bordeaux)
- půl lžičky mleté skořice
- 2 lžíce pasírovaných rajčat
- 1 lžička červeného vinného octa
- 1 lžička polohrubé mouky
- 1 lžičké mletého pepře
- sůl
- 3 lžíce oleje
POSTUP
- Hovězí maso nakrájíme na plátky a ty rozřízneme na medailonky.
- Polohrubou mouku a mletý pepř smícháme a ve směsi obalíme medailonky.
- Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme z obou stran do zlata.
- Maso odložíme na teplé místo a zlehka ho z obou stran posolíme.
- Na pánev rozetřeme lžíci oleje, rozehřejeme ho a orestujeme na něm posekanou, očištěnou cibuli.
- Orestovanou cibulku posolíme, promícháme a poklademe na ni opečené maso.
- Trochou horké vody rozředíme výpek v pánvi.
- K masu přidáme 200 ml červeného vína a 2 lžíce sušených brusinek.
- Dolijeme ještě horkou vodu, aby bylo maso téměř zakryté a přikryté dusíme 30 minut.
- Po 30 minutách přidáme další 2 lžíce sušených brusinek a pasírovaná rajčata.
- Dolijeme trochou horké vod a dusíme dalších 30 minut.
- Po této době přilijeme zbytek vina a přisypeme zbylé brusinky, trochu posolíme, případně ještě dolijeme trochou horké vody a dusíme, dokud není maso měkké.
- Do hotové omáčky přimícháme skořici a červený vinný ocet.
- Dobrou chuť!
Chcete si připravit něco opravdu luxusního? S našimi recepty na hovězí na víně nemůžete sáhnout vedle.Vyzkoušejte pečenou i dušenou variantu, s žampiony či řepou a mnoho dalšího.