Hovězí minutkový guláš

Hovězí minutkový guláš

Máte chuť na guláš a nechcete trávit věčnost čekáním na tuto pochoutku? Připravte si lahůdku inspirovanou Maďarskem během chvíle s použitím minutkového masa.

Ingredience

  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 300g minutkového hovězí masa nakrájeného na proužky (svíčková, flank steak…)
  • 100 g hnědých žampionů, nakrájených na čtvrtky
  •  2 lžičky papriky
  •  500 g brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostky
  •  600 ml hovězího vývaru
  •  500g konzervovaných rajčat
  •  hrst listů petrželky, hrubě nasekaných
  •  jogurt k servírování
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Polovinu oleje zahřejte na velké nepřilnavé pánvi, orestujte hovězí maso po dobu 2 minut a jednou promíchejte.
  2. Pokud máte malou pánev, udělejte to ve dvou dávkách.
  3. Přendejte maso na talíř.
  4. Na pánvi zahřejte zbývající olej a osmažte na něm houby po dobu  2-3 minut, dokud nezačnou hnědnout.
  5. Houby posypte paprikou, krátce orestujte, přidejte brambory, vývar a rajčata.
  6. Vše dobře promíchejte, přikryjte a vařte 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  7. Nakonec přidejte hovězí maso spolu se šťávou a prohřejte.
  8. Dle chuti osolte a opepřete.
  9. Vmíchejte petrželku a jogurt a podávejte.
Hovězí guláš s bramborami, jogurtem a petrželkou v hlubokém talíři.
www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.