Máte chuť na guláš a nechcete trávit věčnost čekáním na tuto pochoutku? Připravte si lahůdku inspirovanou Maďarskem během chvíle s použitím minutkového masa.
Ingredience
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 300g minutkového hovězí masa nakrájeného na proužky (svíčková, flank steak…)
- 100 g hnědých žampionů, nakrájených na čtvrtky
- 2 lžičky papriky
- 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostky
- 600 ml hovězího vývaru
- 500g konzervovaných rajčat
- hrst listů petrželky, hrubě nasekaných
- jogurt k servírování
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Polovinu oleje zahřejte na velké nepřilnavé pánvi, orestujte hovězí maso po dobu 2 minut a jednou promíchejte.
- Pokud máte malou pánev, udělejte to ve dvou dávkách.
- Přendejte maso na talíř.
- Na pánvi zahřejte zbývající olej a osmažte na něm houby po dobu 2-3 minut, dokud nezačnou hnědnout.
- Houby posypte paprikou, krátce orestujte, přidejte brambory, vývar a rajčata.
- Vše dobře promíchejte, přikryjte a vařte 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Nakonec přidejte hovězí maso spolu se šťávou a prohřejte.
- Dle chuti osolte a opepřete.
- Vmíchejte petrželku a jogurt a podávejte.