Příprava: 20 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 500 – 600 g hovězí přední nebo kližka
- 2 paličky česneku
- 1 – 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička soli
- 2 větší cibule
- instantní tmavá jíška
- 1 – 2 lžíce oleje nebo sádla
Postup receptu
- Maso nakrájíme na kostky
- Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce do růžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci
- Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy
- Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou
- Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené
- Hrnec uzavřeme a dusíme 1 hodinu (do změknutí)
- Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tolik přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou
- Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale dobré jsou i těstoviny