Klasika všech klasik. Co si ji ale připravit trochu netradičně? Nakrájení masa na nudličky místo obvyklých plátků, použití sójové omáčky a citronové šťávy, to vše bude příjemným oživením.
Ingredience
- 700 g hovězího masa
- 500 g čerstvého špenátu
- 5 stroužků česneku
- 1/2 šálku vývaru
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 lžička vloček z červeného pepře
- 4 PL másla
- čerstvě vymačkaná šťáva z poloviny citronu
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka a pažitka
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na nudličky a vložte je marinovat přibližně na dobu jedné hodiny do marinády připravené ze sójové omáčky, olivového oleje, dvou stroužků prolisovaného česneku, soli a pepře.
- Špenát umyjte a nechte ho zlehka povařit po dobu 1 minuty na pánvi, na které jste rozpustili jednu polévkovou lžíci másla. Po celou dobu vaření špenát míchejte.
- Špenát z pánve vyjměte a ve stejné pánvi rozpusťte další dvě polévkové lžíce másla, do kterých přidejte marinované hovězí nudličky.
- Nudličky na pánvi z obou stran několik málo minut orestujte.
- Následně z pánve nudličky odstraňte a odložte je na talíř, který přikryjte, aby maso příliš nevystydlo.
- Do pánve poté dejte rozpustit poslední polévkovou lžíci másla, přidejte zbytek prolisovaného česneku, citronovou šťávu, vločky červeného pepře, vývar, nakrájenou čerstvou petrželku a pažitku a rovněž zbytek marinády z hovězího masa.
- Směs za stálého míchání přiveďte k varu a nechte 1-2 minuty redukovat.
- Vraťte do pánve hovězí nudličky a poduste je doměkka.
- Následně nudličky přemístěte na jednu stranu pánve a na druhou vložte předpřipravený špenát, který nechte prohřát ve šťávě.
Tento pokrm se může podávat pouze takto, ozdobený plátky citronu a kousky čerstvé pažitky či petrželky. Případně ho lze samozřejmě servírovat i klasicky s bramborovým knedlíkem.