Co mají společného smaženice, kulajda a kuba?
Samozřejmě to, že k jejich přípravě jsou zapotřebí houby.
Existuje ale ještě jeden tradiční pokrm, na který Češi nedají dopustit.
Objevte s námi ty nejlepší recepty na hovězí na houbách!
A že zrovna nemáte ty pravé lesní? Nevadí, skvěle chutnají i se žampiony!
Naše recepty
Hovězí na houbách lze připravovat nejen z hub čerstvých, ale také sušených či mražených. Sušené houby před použitím namočte alespoň na 20 minut do misky se studenou vodou. Kromě klasické přípravy na sporáku, můžete hovězí maso na žampionech připravovat také v troubě, papiňáku či pomalém hrnci.
Víte, že posledně jmenovaný kuchyňský pomocník má velmi široké spektrum využití? Pokrmy z hrnce na pomalé vaření zahrnují nejen maso hovězí, ale také vepřové, polévky či luštěniny.