Hovězí na mrkvi

Hovězí na mrkvi

Tento klasický francouzský hovězí pokrm je dokonalým jídlem v chladném podzimním počasí.

Co budeme potřebovat

  • 500 g mrkve
  • 500 g hovězího masa
  • 4 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • lžička kari
  • lžička provensálského koření
  • 1/2 litru vývaru

Postup

  1. Cibuli osmažíme na oleji a přidáme maso a mrkev nakrájené na kostky.
  2. Osolíme, opepříme, okořeníme a zalijeme vývarem.
  3. Vaříme 25 minut.
  4. V malém množství studené vody rozmícháme trochu hladké mouky a omáčku zahustíme dle potřeby, necháme krátce provařit.
  5. Servírujeme s knedlíkem nebo rýží.
Maso v jemné omáčce s pečenou mrkví a vařeným brambrem.
Zdroj: eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.