Hovězí na pivě se žampiony

Hovězí na pivě se žampiony

Kombinace hovězího masa, piva, hub a červené cibule dodává tomuto pokrmu nejen skvělou chuť, ale i zajímavé aroma. Vyzkoušejte a uvidíte, že budete příjemně překvapeni!

Ingredience:

  • 1000 g hovězího masa
  • 375 ml světlého piva
  • 375 ml hovězího vývaru
  • 3 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g lesních hub nebo žampionů
  • 50 g hladké mouky
  • 10 g másla
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • bobkový list
  • 1 pyramidový sáček polévkového koření
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpusťte máslo a zlehka na něm orestujte na kousky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte do pánve na větší kusy nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na plátky či čtvrtky nakrájené houby.
  3. Za stálého míchání povařte přibližně 3 minuty.
  4. Přidejte mouku a povařte ještě minutu.
  5. Následně do pánve přilijte pivo, hovězí vývar, přidejte rajčatový protlak a veškeré koření.
  6. Přiklopte a vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, než bude maso zcela měkké.

Hovězí maso na pivu servírujte s dušenou zeleninou a přílohami z brambor.

Pokrm z hovězího masa v pivní omáčce se žampiony, podábaný z dušenou zeleninou a bramborovou kaší
zdroj: georgiapellegrini.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.