Hovězí na zázvoru a česneku

Hovězí na zázvoru a česneku

Zázvor je v lidovém léčitelství často považován téměř za všelék. Využijte zdraví prospěšných vlastností tohoto koření a přidejte ho do vašeho oblíbeného pokrmu!

Ingredience

  • 500 g hovězího masa
  • 1 PL sušeného mletého česneku
  • 1 PL sušeného mletého zázvoru
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1/3 šálku rýžového vína Shaoxing
  • 1 PL solamylu nebo kukuřičného škrobu
  • olej
  • mleté chilli papričky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na kousky a vložte marinovat do směsi, kterou jste připravili z česneku, zázvoru, sójové omáčky, vína, solamylu a koření.
  2. Maso marinujte alespoň po dobu dvou hodin.
  3. V hluboké pánvi rozehřejte olej a orestujte v něm marinované kousky masa.
  4. Po několika minutách přidejte i zbývající marinádu a za stálého míchání vařte, dokud maso nezměkne a omáčka nezkaramelizuje.

Hovězí maso na česneku a zázvoru podávejte nejlépe s rýží, případně rovněž s kousky dušené brokolice.

Pokrm z hovězího masa připravovaného na česneku a zázvoru s rýží
Zdroj: dinnerthendessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.