Zázvor je v lidovém léčitelství často považován téměř za všelék. Využijte zdraví prospěšných vlastností tohoto koření a přidejte ho do vašeho oblíbeného pokrmu!
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 1 PL sušeného mletého česneku
- 1 PL sušeného mletého zázvoru
- 2 PL sójové omáčky
- 1/3 šálku rýžového vína Shaoxing
- 1 PL solamylu nebo kukuřičného škrobu
- olej
- mleté chilli papričky
- sůl, pepř
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na kousky a vložte marinovat do směsi, kterou jste připravili z česneku, zázvoru, sójové omáčky, vína, solamylu a koření.
- Maso marinujte alespoň po dobu dvou hodin.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej a orestujte v něm marinované kousky masa.
- Po několika minutách přidejte i zbývající marinádu a za stálého míchání vařte, dokud maso nezměkne a omáčka nezkaramelizuje.
Hovězí maso na česneku a zázvoru podávejte nejlépe s rýží, případně rovněž s kousky dušené brokolice.