Vyzkoušejte nevšední recept, ve kterém se na rozdíl od většiny ostatních při přípravě nepoužívá hořčice ani rajčatový protlak. Jeho chuť je naopak ozvláštněna brandy!
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g lesních hub
- 50 ml zakysané smetany
- 40 ml brandy
- 10 g másla
- 1 lžička sladké papriky
- citronová kůra z jednoho citronu
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek.
- Nastrouhejte kůru z citronu, očistěte a nakrájejte houby.
- Hovězí maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové folie a válečkem rozválejte přibližně na tloušťku půl centimetru.
- Následně maso nakrájejte na tenké nudličky.
- Nudličky posypte sladkou paprikou, pepřem, solí a citronovou kůrou.
- V pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, poté přidejte rovněž houby a máslo.
- Restujte do doby, než houby mírně zezlátnou, a následně tuto směs z pánve odstraňte.
- Do stejné pánve přilijte trochu oleje a po dobu několika minut v něm restujte hovězí nudličky.
- Přimíchejte také směs hub, cibule a česneku a vše zalijte brandy.
- Míchejte, dokud se brandy téměř nevypaří.
- Odstavte z ohně a přimíchejte zakysanou smetanu.
- Podávejte posypané čerstvě nakrájenou petrželkou.
Takto připravené hovězí Stroganov skvěle chutná s čerstvým chlebem a nakládanými okurkami.
Toužíte po vlastnoručně nakládaných okurkách? S naším praktickým návodem na zavařování to zvládne každý!