Hovězí nudličky Stroganov s vůní brandy

Hovězí nudličky Stroganov s vůní brandy

Vyzkoušejte nevšední recept, ve kterém se na rozdíl od většiny ostatních při přípravě nepoužívá hořčice ani rajčatový protlak. Jeho chuť je naopak ozvláštněna brandy!

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g lesních hub
  • 50 ml zakysané smetany
  • 40 ml brandy
  • 10 g másla
  • 1 lžička sladké papriky
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek.
  2. Nastrouhejte kůru z citronu, očistěte a nakrájejte houby.
  3. Hovězí maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové folie a válečkem rozválejte přibližně na tloušťku půl centimetru.
  4. Následně maso nakrájejte na tenké nudličky.
  5. Nudličky posypte sladkou paprikou, pepřem, solí a citronovou kůrou.
  6. V pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, poté přidejte rovněž houby a máslo.
  7. Restujte do doby, než houby mírně zezlátnou, a následně tuto směs z pánve odstraňte.
  8. Do stejné pánve přilijte trochu oleje a po dobu několika minut v něm restujte hovězí nudličky.
  9. Přimíchejte také směs hub, cibule a česneku a vše zalijte brandy.
  10. Míchejte, dokud se brandy téměř nevypaří.
  11. Odstavte z ohně a přimíchejte zakysanou smetanu.
  12. Podávejte posypané čerstvě nakrájenou petrželkou.

Takto připravené hovězí Stroganov skvěle chutná s čerstvým chlebem a nakládanými okurkami.

Masové nudličky s houbami deglazované brandy
zdroj: jamieoliver.com

Toužíte po vlastnoručně nakládaných okurkách? S naším praktickým návodem na zavařování to zvládne každý!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.