Příprava: 30 minut
Vaření: 150 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg hovězí roštěné
- 500 ml červeného vína
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- snítka rozmarýnu a tymiánu
- 200 ml smetany
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 1 bobkový list
- pár znrek celého pepře
Postup receptu
- Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky
- Cibuli a česnek posekáme najemno
- Omyté maso vložíme do úzké nádoby
- Víno smícháme se zeleninou, cibulí, česnekem, rozmarýnem, tymiánem, přidáme bobkový list, celý peř a zalijeme tím maso
- Uložíme do chladničky na několik hodin a občas obrátíme
- Maso vyndáme z marinády, osolíme, opepříme a v pekáčku na rozehřátém oleji opečeme zprudka ze všech stran
- Marinádu rozmixujeme a zhruba polovinu přidáme k masu do pekáčku
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 2 a ½ hodiny, během pečení několikrát obrátíme a podléváme zbývající rozmixovanou marinádou
- Maso vyjmeme a uchováme v teple
- Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a podle potřeby osolíme a opepříme
- Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou