Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 až 700 g hovězí svíčkové
- na špičku nože mletého pepře
- sůl
- 40 g slaniny
- 50 g másla nebo tuku
- 1 větší cibule
- 1 lžička hladké mouky
Postup receptu
- Maso protáhneme na proužky nakrájenou slaninou
- Maso v celku okořeníme, pomažeme olejem, stáhneme provázkem – dáme masu hezký tvar, a ponecháme pár hodin odležet
- Na tuku zpěníme cibulku a maso na ní ze všech stran opečeme
- Poprášíme pepřem a mírně podlijeme
- Zprvu dusíme, a pak pečeme v troubě
- Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou
- Příloha: knedlík jak houskový, tak bramborový, rýže, brambory