Pečená hovězí svíce s přírodní šťávou

Pečená hovězí svíce s přírodní šťávou
Příprava: 20 minut Vaření: 100 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 až 700 g hovězí svíčkové
  • na špičku nože mletého pepře
  • sůl
  • 40 g slaniny
  • 50 g másla nebo tuku
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička hladké mouky

Postup receptu

  1. Maso protáhneme na proužky nakrájenou slaninou
  2. Maso v celku okořeníme, pomažeme olejem, stáhneme provázkem – dáme masu hezký tvar, a ponecháme pár hodin odležet
  3. Na tuku zpěníme cibulku a maso na ní ze všech stran opečeme
  4. Poprášíme pepřem a mírně podlijeme
  5. Zprvu dusíme, a pak pečeme v troubě
  6. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou
  7. Příloha: knedlík jak houskový, tak bramborový, rýže, brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.