Hovězí pečeně s česnekem

Hovězí pečeně s česnekem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 3

Pojďte s námi vyzkoušet variantu ozvláštněnou vůní rozmarýnu. Uvidíte, že tímto chutným pokrmem ohromíte všechny, kdo ho ochutnají.

Ingredience

  • 500 g hovězího masa (například roštěné či kýty)
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžičky čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Hovězí maso v celku nařezejte přibližně do poloviny jeho výšky, jako kdybyste ho chtěli nakrájet na plátky, ale plátek nedokrojte.
  3. Maso posypte nakrájenými plátky česneku (část česneku lze i prolisovat a následně vetřít do masa), rozmarýnem, nahrubo namletým pepřem a solí.
  4. Podlijte vývarem a vložte do předehřáté trouby.
  5. Pečte přibližně hodinu, v závislosti na typu a výšce masa i vašich preferencích.

Hovězí na česneku v troubě lze servírovat například s bramborovou kaší či americkými brambory.

Hovězí maso s česnekem a rozmarýnem pečené v troubě
Zdroj: thekitcheneer.com

Nejste si jistí tím, jak správně quinou připravit, anebo přemýšlíte nad tím, na co vše lze tuto zajímavou potravinu využít? Zjistěte to pomocí našich receptů z quinoy naslano i nasladko

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.