Pojďte s námi vyzkoušet variantu ozvláštněnou vůní rozmarýnu. Uvidíte, že tímto chutným pokrmem ohromíte všechny, kdo ho ochutnají.
Ingredience
- 500 g hovězího masa (například roštěné či kýty)
- 4 stroužky česneku
- 4 lžičky čerstvého nasekaného rozmarýnu
- 2 šálky hovězího vývaru
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Hovězí maso v celku nařezejte přibližně do poloviny jeho výšky, jako kdybyste ho chtěli nakrájet na plátky, ale plátek nedokrojte.
- Maso posypte nakrájenými plátky česneku (část česneku lze i prolisovat a následně vetřít do masa), rozmarýnem, nahrubo namletým pepřem a solí.
- Podlijte vývarem a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte přibližně hodinu, v závislosti na typu a výšce masa i vašich preferencích.
Hovězí na česneku v troubě lze servírovat například s bramborovou kaší či americkými brambory.
Nejste si jistí tím, jak správně quinou připravit, anebo přemýšlíte nad tím, na co vše lze tuto zajímavou potravinu využít? Zjistěte to pomocí našich receptů z quinoy naslano i nasladko!