Vaření v pomalém hrnci dodá hovězímu masu tu pravou šťávu. Pokud milujete hovězí na víně, jako je třeba boeuf bourguignon, pak to bude vaše srdcovka.
Ingredience:
- 1 a ½ kg hovězích kostí
- sůl a pepř
- 1 lžíce oleje
- 1 hrnek suchého červeného vína
- 10 hrnků vody
- 1 velká cibule
- 1 velká mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 4 snítka petrželky
- 3 snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- ½ lžičky černého pepře
Postup:
- Kosti si osolte a opetřete, na rozehřátém oleji chvíli orestujte za všech stran.
- Podlijte vínem, 2 hnky vody a nechte projít varem.
- Poté podlijte zbytkem vody, přidejte veškerou zeleninu a koření.
- Vařte asi 6 hodin při mírném varu.