Hovězí pečeně v pomalém hrnci

Hovězí pečeně v pomalém hrnci

Vaření v pomalém hrnci dodá hovězímu masu tu pravou šťávu. Pokud milujete hovězí na víně, jako je třeba boeuf bourguignon, pak to bude vaše srdcovka.

Ingredience:

  • 1 a ½ kg hovězích kostí
  •  sůl a pepř
  •  1 lžíce oleje
  •  1 hrnek suchého červeného vína
  •  10 hrnků vody
  •  1 velká cibule
  •  1 velká mrkev
  •  1 stonek řapíkatého celeru
  •  4 snítka petrželky
  •  3 snítka tymiánu
  •  1 bobkový list
  •  ½ lžičky černého pepře

Postup:

  • Kosti si osolte a opetřete, na rozehřátém oleji chvíli orestujte za všech stran. 
  • Podlijte vínem, 2 hnky vody a nechte projít varem. 
  • Poté podlijte zbytkem vody, přidejte veškerou zeleninu a koření.
  • Vařte asi 6 hodin při mírném varu. 
hovězí na víně z pomalého hrnce
dinnerthendessert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.