Hovězí plátky na česneku s bylinkami

Hovězí plátky na česneku s bylinkami

K přípravě tohoto pokrmu lze použít svíčkovou, roštěnou či kýtu. Nekrájejte plátky masa příliš silné a v případě potřeby je zlehka naklepejte.

Ingredience

  • 400 g hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého nasekaného oregana
  • 3 PL másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na plátky nakrájené hovězí maso zlehka osolte a opepřete.
  2. Na pánvi s olivovým olejem a trochou másla plátky několik málo minut z každé strany zprudka restujte.
  3. Následně hovězí maso ještě několik minut z každé strany vařte, až do změknutí.
  4. Přidejte do pánve zbytek másla, prolisovaný nebo najemno nakrájený česnek a čerstvě nasekané bylinky.
  5. Až se máslo rozpustí a česnek s bylinkami rozvoní, můžete podávat.

Tento pokrm chutná znamenitě s americkými brambory či s hranolky.

Hovězí plátky na česneku s bylinkami a americkými bramborami
Zdroj: therecipecritic.com

Špenát je velmi zdravý a byla by škoda konzumovat ho pouze jako přílohu. Inspirujte se dalšími špenátovými pochoutkami, jako jsou například špenátové palačinky, rizoto či pomazánka!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.