K přípravě tohoto pokrmu lze použít svíčkovou, roštěnou či kýtu. Nekrájejte plátky masa příliš silné a v případě potřeby je zlehka naklepejte.
Ingredience
- 400 g hovězího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
- 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu
- 1 lžička čerstvého nasekaného oregana
- 3 PL másla
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na plátky nakrájené hovězí maso zlehka osolte a opepřete.
- Na pánvi s olivovým olejem a trochou másla plátky několik málo minut z každé strany zprudka restujte.
- Následně hovězí maso ještě několik minut z každé strany vařte, až do změknutí.
- Přidejte do pánve zbytek másla, prolisovaný nebo najemno nakrájený česnek a čerstvě nasekané bylinky.
- Až se máslo rozpustí a česnek s bylinkami rozvoní, můžete podávat.
Tento pokrm chutná znamenitě s americkými brambory či s hranolky.
Špenát je velmi zdravý a byla by škoda konzumovat ho pouze jako přílohu. Inspirujte se dalšími špenátovými pochoutkami, jako jsou například špenátové palačinky, rizoto či pomazánka!