Hovězí plátky na houbách se smetanou

Hovězí plátky na houbách se smetanou

K přípravě lze použít hovězí svíčkovou, roštěnou, kýtu i plec. Plátky nekrájejte příliš silné, neboť čím silnější bude plátek, tím delší bude doba vaření.

Ingredience

  • 800 g hovězího masa
  • 250 g lesních hub nebo žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 6 PL másla
  • 1 PL sušeného česneku
  • hladká mouka na zahuštění
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • bylinky na ozdobu (tymián, pažitka, petrželka)

Postup

  • Na tenké plátky nakrájené hovězí maso osolte a opepřete, v případě potřeby zlehka naklepejte.
  • Na pánvi s máslem a rozmarýnem hovězí plátky orestujte.
  • Následně maso z pánve vyjměte a zabalte do alobalu.
  • Do pánve přidejte olivový olej a zlehka v něm orestujte prolisované stroužky česneku.
  • Přidejte na plátky pokrájené houby a pokračujte v restování, dokud houby nezměknou.
  • Přilijte do pánve smetanu ke šlehání, přidejte koření a vařte až do doby, než začne omáčka houstnout.
  • V případě potřeby přijdete trochu hladké mouky.
  • Přidejte do omáčky plátky masa a za občasného míchání povařte do doby, než je maso měkké.
  • Ozdobte čerstvými bylinkami.

Hovězí na houbách se smetanovou omáčkou chutná skvěle s pečenými brambory či hranolky.

Plátky hovězího masa s houbami a smetanovou omáčkou
Zdroj: cookinwithmima.com

Máte hub tolik, že nevíte, co s nimi? Uchovejte si je horší časy! S pomocí jednoduchého návodu na zavařování to zvládne každý.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.