Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 600 g zadního hovězího
- 60 g oleje
- půl celeru
- 2 mrkve
- petržel
- cibule
- 1 dl šlehačky
- mletá paprika
- mletý pepř
- sůl
Postup receptu
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme opepříme a okraje nařízneme
- V kastrolu na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu a cibuli, zaprášíme mletou paprikou, vložíme plátky masa a opečeme po obou stranách
- Pak podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka
- Hotové maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme omáčku a povaříme, přidáme šlehačku, osolíme, vrátíme plátky masa a prohřejeme
- Podáváme s rýží, opékanými brambory nebo s knedlíkem