Hovězí po mongolsku

Hovězí po mongolsku

Úžasné a rychlé hovězí maso na mongolský způsob, který si hravě připravíte i vy. Lahodný flank steak v husté asijské omáčce, která sestává z pouhých pár ingrediencí. Tato hovězí minutka je lepší než jídlo v restauraci!

Ingredience

  • 500 g flank steaku nakrájeného na kostičky
  • 1/8 šálku kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 drcené stroužky česneku
  • 1 čajová lžička drceného zázvoru
  • 1/2 šálku sójové omáčky   
  • 1/2 šálku vody
  • 3/4 šálku třtinového cukru
  • olej na smažení
  • nakrájená jarní cibulka na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Promíchejte hovězí maso s kukuřičným škrobem a vložte do ledničky na 10 minut, zatímco budete připravovat omáčku a ohřívat olej.
  2. Na velké pánvi zahřejte sezamový a rostlinný olej.
  3. Přidejte česnek a zázvor a opékejte 1-2 minuty.
  4. Smíchejte sójovou omáčku s vodou a třtinovým cukrem.
  5. Přilijte k česneku a zázvoru, přiveďte k varu a vařte 2-3 minuty.
  6. Dejte stranou.
  7. Mezitím přidejte dostatek oleje na velkou wok pánev.
  8. Olej zahřejte a přidejte hovězí maso.
  9. Maso restujte z každé strany asi 1 – 2 minuty.
  10. Orestované maso vyjměte z pánve a položte ho na papírový ručník.
  11. Nakonec přidejte hovězí maso do omáčky a pořádně promíchejte.
  12. Přiveďte zpět k varu a vařte do zhoustnutí 2–3 minuty.
  13. Ihned podávejte ozdobené jarní cibulkou a ideálně s rýží.
Hovězí po mongolsku s jarní cibulkou na pánvi s vařečkou.
www.chefsavvy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.