Úžasné a rychlé hovězí maso na mongolský způsob, který si hravě připravíte i vy. Lahodný flank steak v husté asijské omáčce, která sestává z pouhých pár ingrediencí. Tato hovězí minutka je lepší než jídlo v restauraci!
Ingredience
- 500 g flank steaku nakrájeného na kostičky
- 1/8 šálku kukuřičného škrobu
- 1/2 lžíce sezamového oleje
- 1/2 lžíce rostlinného oleje
- 3 drcené stroužky česneku
- 1 čajová lžička drceného zázvoru
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/2 šálku vody
- 3/4 šálku třtinového cukru
- olej na smažení
- nakrájená jarní cibulka na ozdobu (volitelné)
Postup
- Promíchejte hovězí maso s kukuřičným škrobem a vložte do ledničky na 10 minut, zatímco budete připravovat omáčku a ohřívat olej.
- Na velké pánvi zahřejte sezamový a rostlinný olej.
- Přidejte česnek a zázvor a opékejte 1-2 minuty.
- Smíchejte sójovou omáčku s vodou a třtinovým cukrem.
- Přilijte k česneku a zázvoru, přiveďte k varu a vařte 2-3 minuty.
- Dejte stranou.
- Mezitím přidejte dostatek oleje na velkou wok pánev.
- Olej zahřejte a přidejte hovězí maso.
- Maso restujte z každé strany asi 1 – 2 minuty.
- Orestované maso vyjměte z pánve a položte ho na papírový ručník.
- Nakonec přidejte hovězí maso do omáčky a pořádně promíchejte.
- Přiveďte zpět k varu a vařte do zhoustnutí 2–3 minuty.
- Ihned podávejte ozdobené jarní cibulkou a ideálně s rýží.