Hovězí polévka s pohankou a zeleninou

Hovězí polévka s pohankou a zeleninou

Na první pohled se vám to může zdát jako zvláštní kombinace chutí, ale tato horká, vydatná polévka je naprosto dokonalá! V zimních měsících vás perfektně zahřeje a dodá vám chybějící vitamíny.

Co budete potřebovat

  • 2 velká hovězí žebra (asi 500 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 střední mrkve, nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 svazek červené řepy, oloupané a nakrájené
  • 1-2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 šálek pohanky
  • 1/2 svazku kopru, nasekaného
  • zakysaná smetana nebo jogurt k podávání

Postup

  • Hovězí žebra dobře osolte a opepřete.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni polovinu olivového oleje a opečte hovězí žebra ze všech stran.
  • Vyjměte z hrnce a dejte je stranou.
  • V hrnci by mělo být trochu přepáleného hovězího tuku, pokud ne, přidejte trochu olivového oleje a restujte cibuli, mrkev a česnek, dokud nezačnou měknout.
  • Přidejte červenou řepu a minutu míchejte, vraťte hovězí žebra do hrnce, přidejte dva litry vody, lžičku červeného vinného octa, špetku soli a trochu černého pepře.
  • Zvyšte plamen a přiveďte polévku k varu.
  • Poté snižte plamen a nechte polévku mírně probublávat asi 30 minut.
  • Mezitím rozehřejte pánev na středním plameni a nasucho opékejte pohanku, dokud nezačne oříškově vonět, asi dvě až tři minuty.
  • Do polévky přidejte pohanku a dále vařte, dokud hovězí maso nezměkne, asi 40 minut.
  • Vyjměte maso z polévky, odkrojte ho od kostí, nakrájejte na kostičky a vraťte do hrnce.
  • Ochutnejte polévku a v případě potřeby přidejte ještě trochu červeného vinného octa.
  • Přidejte čerstvý kopr, promíchejte a podávejte s velkou lžící jogurtu nebo zakysané smetany.
  • Dobrou chuť!
Polévka s hovězím masem, pohankou a červenou řepou na talíři, ozdobená čerstvým koprem a zakysanou smetanou.
www.eatwelltas.org.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.