Hovězí polévka s pohankou a zeleninou

Hovězí polévka s pohankou a zeleninou

Tato zdravá pohanková polévka je plná křehkého masa a je skvěle sytá a výživná. Servírujte ji k obědu či večeři.

INGREDIENCE

  • 4 litry vody
  • 1/2 šálku pohanky
  • 500 g hovězího masa s kostí
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 1 velká nakrájená mrkev
  • 1 malá nakrájená cibule
  • 2 velké brambory, nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku čerstvých bylinek (petrželka nebo kopr)
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého černého pepře

POSTUP

  1. Vložíme maso do velkého polévkového hrnce naplněného vodou.
  2. Přivedeme k varu a poté stáhneme plamen na střední stupeň.
  3. Přidáme bobkové listy a necháme maso vařit alespoň 40 minut.
  4. Dochutíme solí.
  5. Přidáme pohanku a vaříme dalších 15 minut.
  6. Očistíme a nakrájíme brambory.
  7. Přidáme je do polévky.
  8. Nakrájíme cibuli, bylinky a mrkev na malé kostičky.
  9. Zahřejeme olej v pánvi a na středním plameni orestujeme mrkev a cibuli do zlatova.
  10. Přidáme zeleninu do polévky a vaříme 5 minut.
  11. Do polévky přidáma nasekané bylinky.
  12. Užijte si to!
Hluboký talíř plný polévky se zeleninou, masem, pohankou a čerstvými bylinkami.
www.momsdish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.