Tato zdravá pohanková polévka je plná křehkého masa a je skvěle sytá a výživná. Servírujte ji k obědu či večeři.
INGREDIENCE
- 4 litry vody
- 1/2 šálku pohanky
- 500 g hovězího masa s kostí
- 1 lžíce oleje na smažení
- 1 velká nakrájená mrkev
- 1 malá nakrájená cibule
- 2 velké brambory, nakrájené na kostičky
- 1/4 šálku čerstvých bylinek (petrželka nebo kopr)
- 3 bobkové listy
- 1 lžíce soli
- 1 lžička mletého černého pepře
POSTUP
- Vložíme maso do velkého polévkového hrnce naplněného vodou.
- Přivedeme k varu a poté stáhneme plamen na střední stupeň.
- Přidáme bobkové listy a necháme maso vařit alespoň 40 minut.
- Dochutíme solí.
- Přidáme pohanku a vaříme dalších 15 minut.
- Očistíme a nakrájíme brambory.
- Přidáme je do polévky.
- Nakrájíme cibuli, bylinky a mrkev na malé kostičky.
- Zahřejeme olej v pánvi a na středním plameni orestujeme mrkev a cibuli do zlatova.
- Přidáme zeleninu do polévky a vaříme 5 minut.
- Do polévky přidáma nasekané bylinky.
- Užijte si to!