Příprava: 5 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 300 g hovězího masa s kostí
 
- 1,5 l vody
 
- 20 g másla
 
- 40 g hl. mouky
 
- mrkev
 
- celer
 
- petržel
 
- 1 cibule
 
- sůl
 
- pepř
 
- 100 g sýra
 
- petrželka
 
 
Postup receptu
- Hovězí maso dáme vařit do osolené vody
 
- Pak hotový vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a vaříme spolu nakrájenou zeleninou, dokud nezměkne
 
- Pak dochutíme pepřem a vložíme nakrájené maso do polévky
 
- Na talíř nastrouháme nebo na malé kostičky nakrájíme tvrdý sýr a přelejeme polévkou a úplně nakonec nasekaná čerstvá petrželka