Příprava: 5 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g hovězího masa s kostí
- 1,5 l vody
- 20 g másla
- 40 g hl. mouky
- mrkev
- celer
- petržel
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 100 g sýra
- petrželka
Postup receptu
- Hovězí maso dáme vařit do osolené vody
- Pak hotový vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a vaříme spolu nakrájenou zeleninou, dokud nezměkne
- Pak dochutíme pepřem a vložíme nakrájené maso do polévky
- Na talíř nastrouháme nebo na malé kostičky nakrájíme tvrdý sýr a přelejeme polévkou a úplně nakonec nasekaná čerstvá petrželka