Hovězí ragú a lá bolognese

Hovězí ragú a lá bolognese
Příprava: 15 minut Vaření: 140 minut Počet porcí: 2

Jeho Veličenstvo boloňská omáčka! Typická součást pro klasické lasagne. Jedna z nejoblíbenějších omáček dobré italské kuchyně.

Co budeme potřebovat

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 300 g rajčatového protlaku
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g žluté cibule
  • jemná sůl
  • černý pepř
  • 100 ml červeného vína
  • 150 g pancetty
  • zeleninový vývar
  • 1 lžíce panenského olivového oleje

Postup

  • K přípravě boloňské omáčky nejprve vezměte pancettu a nakrájejte jí na malé kostičky.
  • Do předehřátého hrnce nalijte kapku oleje a přidejte pancettu.
  • Necháme ji zhnědnout. Mezitím si oloupejte mrkev a nakrájejte ji nadrobno, poté očistěte celer a nakrájejte ho také nadrobno. Nakonec oloupejte cibuli a nakrájejte ji.
  • Jakmile je pancetta dobře opečená, přidejte nakrájenou zeleninu.
  • Zamíchejte a nechte 5-6 minut povařit.
  • Přidejte mleté hovězí, zamíchejte a zvyšte teplotu. Necháme osmahnout a poté zalijeme červeným vínem a znovu promícháme.
  • Jakmile se alkohol odpaří, přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
  • Přidejte pár naběraček horkého zeleninového vývaru.
  • Zakryjte pokličkou.
  • V tomto okamžiku se musí boloňská omáčka vařit alespoň 2 hodiny. Kontrolujte každých 20 minut a podle potřeby přidávejte další vývar.
  • Po dvou hodinách omáčku ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.

Aby bylo ragú opravdu skvělé můžete ho připravit i v pomalém hrnci. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si ten, který vám bude nejvíce vyhovovat! Opravdu se to vyplatí.
V pomalém hrnci si můžete například také připravit skvělé pomalu vařené pokrmy podívejte se na naše recepty! Ochutnejte ten rozdíl.

Hrnec plný lahodné omáčky z hovězího masa a rajčat.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.