Hovězí ramen se sladkou bramborou

Hovězí ramen se sladkou bramborou
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Ramen s hovězím masem je velice oblíbenou variantou této japonské speciality. Jemné hovězí plátky a silný vývar s čerstvou zeleninou fungují skvěle a je na každém, jak moc pikantní si polévku připraví. Na ozdobu se hodí i citronová tráva nebo různé druhy klíčků. 

Ingredience:

  • 4 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého zázvoru
  • ¼ lžičky chilli vloček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 500 ml vody
  • 1 sladký brambor (batata)
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • 225 g ramen nudlí
  • 250 g hovězí svíčkové
  • fazolové klíčky
  • čerstvý koriandr
  • limetka
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), česnek a zázvor společně s chilli vločkami.
  • Přidejte vývar, vodu, na drobnější kousky pokrájenou sladkou bramboru, rybí omáčku a sojovou omáčku. 
  • Přiveďte k varu a vařte 10 minut nebo dokud nebude batata sladká. 
  • Do vývaru přidejte nudle a vařte 3 minuty nebo dokud nebudou měkké. 
  • Mezitím na pánvi na vyšším ohni zprudka orestujte maso z obou stran, dochuťte solí a pepřem.
  • Nechte 5 minut odpočinout a poté nakrájejte svíčkovou na plátky. 
  • Polévku nalijte do misek, přidejte maso a dozdobte fazolovými klíčky, zelenými částmi jarní cibulky a koriandrem. Zakápněte limetkou. 
Hovězí ramen se zeleninou
ricardocuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.