Tento snadný recept na hovězí pečeni s mrkví a jednoduchou omáčkou je ideální pro úžasnou nedělní večeři pro rodinu. Příprava zabere pouhých 15 minut.
Co budeme potřebovat
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička hořčičného prášku
- 950 g hovězího masa
- 1 cibule (nakrájená na 8 měsíčků)
- 500 g mrkve (podélně rozpůlené)
Na omáčku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml hovězího vývaru
Postup
- Troubu rozehřejte na 240 stupňů.
- Smíchejte 1 lžičku hladké mouky a 1 lžičku hořčičného prášku s trochou koření a poté potřete 950 g hovězího masa.
- Do pekáče vložíme 1 cibuli nakrájenou na 8 měsíčků a 500 g mrkve, podélně rozpůlené, navrch položíme hovězí maso a pečeme ho 20 minut.
- Snižte teplotu trouby 190 stupňů a pokračujte v pečení hovězího masa po dobu 30 minut, pokud chcete maso „rare“, 40 minut pro střední propečení a 1 hodinu pro dobře propečené.
- Hovězí maso a mrkev vyjměte z trouby, položte na teplé talíře a přikryjte fólií, aby zůstaly teplé.
- Hovězí maso nechte 30 minut odpočinout.
- Na omáčku dejte plech s veškerou šťávou z masa a cibulí do hrnce na plotnu.
- Vmíchejte 1 polévkovou lžíci hladké mouky.
- Vařte 30 sekund, poté pomalu po troškách vmíchejte 250 ml hovězího vývaru.
- Uvařte do konzistence omáčky, okořeňte a poté podávejte k hovězímu masu nakrájenému na plátky a mrkvi.
Jestli si chcete být jistí, že váš roastbeef zůstane šťavnatý a plný chuti, můžete si všechny recepty připravit v některém z těchto námi recenzovaných pomalých hrnců! Sami musíte ochutnat, ten rozdíl!