Hovězí roastbeef s mrkví

Hovězí roastbeef s mrkví

Tento snadný recept na hovězí pečeni s mrkví a jednoduchou omáčkou je ideální pro úžasnou nedělní večeři pro rodinu. Příprava zabere pouhých 15 minut.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička hořčičného prášku
  • 950 g hovězího masa
  • 1 cibule (nakrájená na 8 měsíčků)
  • 500 g mrkve (podélně rozpůlené)

Na omáčku

  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml hovězího vývaru

Postup

  • Troubu rozehřejte na 240 stupňů.
  • Smíchejte 1 lžičku hladké mouky a 1 lžičku hořčičného prášku s trochou koření a poté potřete 950 g hovězího masa.
  • Do pekáče vložíme 1 cibuli nakrájenou na 8 měsíčků a 500 g mrkve, podélně rozpůlené, navrch položíme hovězí maso a pečeme ho 20 minut.
  • Snižte teplotu trouby 190 stupňů a pokračujte v pečení hovězího masa po dobu 30 minut, pokud chcete maso „rare“, 40 minut pro střední propečení a 1 hodinu pro dobře propečené.
  • Hovězí maso a mrkev vyjměte z trouby, položte na teplé talíře a přikryjte fólií, aby zůstaly teplé.
  • Hovězí maso nechte 30 minut odpočinout.
  • Na omáčku dejte plech s veškerou šťávou z masa a cibulí do hrnce na plotnu.
  • Vmíchejte 1 polévkovou lžíci hladké mouky.
  • Vařte 30 sekund, poté pomalu po troškách vmíchejte 250 ml hovězího vývaru.
  • Uvařte do konzistence omáčky, okořeňte a poté podávejte k hovězímu masu nakrájenému na plátky a mrkvi.

Jestli si chcete být jistí, že váš roastbeef zůstane šťavnatý a plný chuti, můžete si všechny recepty připravit v některém z těchto námi recenzovaných pomalých hrnců! Sami musíte ochutnat, ten rozdíl!

Do růžova upečené hovězí maso s bramborami, muffiny a mrkví.
Zdroj: kitchensanctuary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.