Hovězí roláda s pestem z vlašských ořechů a petrželky

Hovězí roláda s pestem z vlašských ořechů a petrželky

Naklepaný flank steak plněný slaninou a luxusním pestem z parmazánu, vlašských ořechů, česneku a petrželky je naprostá delikatesa! Navíc je mnohem jednodušší na přípravu než se na první pohled může zdát.

Co budete potřebovat

Na pesto:   

  • 1 šálek nasekané petrželky   
  • 1/2 šálku vyloupaných vlašských ořechů
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu nebo sýru pecorino
  • 2 stroužky česneku, nasekané nahrubo
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje

Na roládu:   

  • 200 g tenkých plátků slaniny
  • 1 flank steak o hmotnosti cca 700 – 800 g
  • sůl a černý pepř
  • plátky citronu k podávání

Postup

  • Vložte petrželku, sýr, česnek, sůl a vlašské ořechy do kuchyňského robotu.
  • Promixujte.
  • Znovu robota zapněte a pomalu přilévejte olivový olej, aby vám vzniklo krásné pesto.
  • Na velké pánvi opečte slaninu.
  • Chcete ji mít uvařenou, ale ne křupavou, jinak se vám v roládě zlomí.
  • Když je slanina hotová, dejte ji stranou na papírové ubrousky.
  • Umístěte dvě vrstvy plastové fólie na velkou pracovní plochu a položte na ně flank steak.
  • Zakryjte další fólií.
  • Pomocí gumové paličky, ploché strany paličky na maso nebo prázdné láhve od vína rozklepejte flank steak, aby byl cca centimetr tlustý nebo klidně tenčí.
  • Maso čas od času otočte, aby se vše rovnoměrně rozklepalo.
  • Odstraňte z masa fólii a minutu nebo dvě ho z obou stran tlučte druhou stranou paličky.
  • Pokud nemáte paličku na maso, můžete tento krok přeskočit.
  • Podívejte se na svůj steak.
  • Budete ho rolovat tak, aby vlákna masa směřovala ze strany na stranu.
  • Je to z toho důvodu, že když maso později nakrájíte, bude křehčí, když ho budete krájet přes vlákna.
  • Pokud vaše maso nemá tvar čtverce nebo obdélníku, můžete ho trochu oříznout, aby se vám dobře plnilo.
  • Posypte trochou soli a černého pepře.
  • Na maso rozetřete tenkou vrstvu pesta a ponechejte asi centimetr volného místa na všech stranách masa.
  • Položte slaninu přes vlákna masa.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Roládu opatrně pevně srolujte.
  • Pokud chcete, odřízněte veškerou slaninu, která přesahuje steak.
  • Maso svažte 6 až 8 provázky.
  • Roládu opečte na pánvi s tukem ze slaniny.
  • Roládu dejte do pekáče na rošt švem dolů.
  • Pokud nemáte rošt, zaimprovizujte s řapíkatým celerem.
  • Pečte 20-25 minut, nebo dokud vnitřek masa nebude mít 54 °C.
  • Maso vyjměte z trouby a před krájením ho nechte 10 minut odpočinout.
  • Roládu nakrájejte a podávejte s měsíčky citronu, které pokrmu dodají trochu kyselosti.
Naklepaný flank steak plněný slaninou a luxusním pestem z parmazánu, vlašských ořechů, česneku a petrželky.
www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.