Hovězí rolády s chřestem

Hovězí rolády s chřestem

Přestože chřest patří mezi tradiční české potraviny, s jeho přípravou si často nevíme rady. Vyzkoušejte tyto křehké kořeněné rolky z hovězího masa plněné chřestovými stonky a určitě si pochutnáte.

Co budete potřebovat

  • 1 svazek zeleného chřestu zbaveného tvrdých konců
  • 3 polévkové lžíce hoisin omáčky (můžete použít i sójovou)
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce rýžového octa
  • 1 čajová lžička sezamového oleje
  • ½ lžičky drceného červeného pepře
  • 1 menší pórek nakrájený na malé kousky
  • 1 polévková lžíce řepkového oleje
  • lžička soli
  • lžička čerstvě mletého pepře
  • 900 g steakového masa z oponky (bránice)
  • 2 lžičky sezamových semínek

Postup

  • Ve střední misce smíchejte hoisin omáčku, vodu, rajčatový protlak, ocet, sezamový olej a drcený červený pepř. Dejte 2 polévkové lžíce směsi do malé misky. Odložte zbytek stranou.
  • Ve velké míse smíchejte chřest, pórek, řepkový olej, sůl a pepř.
  • Maso nakrájejte na dlouhé plátky a vyklepejte do tenka. Na horní stranu masa natřete 2 polévkové lžíce omáčky.
  • Na maso nasypejte vždy trochu nakrájeného pórku a položte několik stonků chřestu. Pevně zarolujte a zajistěte párátky.
  • Restujte z každé strany 5 mnut, poté přikryjte pokličkou a nechte dopéct ještě dalších 5 minut.
  • Hotové maso posypejte sezamovými semínky a podávejte s jasmínovou rýží.
Talířek plný jemného hovězího masa v omáčce se semínky.
Zdroj: buzzfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.