Hovězí rolky plněné vejci s rajčatovou omáčkou

Hovězí rolky plněné vejci s rajčatovou omáčkou

V Itálii jsou tyto masové plněné rolky známé jako „falsomagro“. Když je rozříznete, odhalíte jasně žluté žloutky. Tento pokrm nejlépe chutná druhý den, když se všechny chutě krásně rozleží.

INGREDIENCE

  • 6 hovězích plátků (použijte hovězí svíčkovou nebo špičku), každý o velikosti cca 10 x 15 cm a tloušťce 6   
  • 1 červená cibule
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 velká mrkev
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 6 tenkých plátků prosciutta nebo mortadelly
  • několik snítek plocholisté petrželky
  • 1 malá bílá cibule
  • 5 lžic olivového oleje
  • 150 ml bílého nebo červeného vína
  • 700 ml rajčatové passaty

POSTUP

  • Připravíme si plátky hovězího masa, v případě potřeby je naklepeme (nebo spíše jemně protáhneme nebo natáhneme), aby byly tenké, poté nařízneme okraje každého plátku, aby se na pánvi nezkroutily.
  • Červenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na podobně velké tyčinky.
  • Vejce uvařená natvrdo oloupeme a odřízneme oba konce, aby byly vidět žloutky.   
  • Hovězí plátky rozložíme na čistou pracovní plochu.
  • Položíme prosciutto na hovězí maso, ponecháme volný prostor kolem okraje, a vložíme vejce do spodní poloviny plátku.
  • Kolem vajíčka naaranžujeme svazky mrkve, řapíkatého celeru a cibule a těsně je zastrčíme.
  • Hovězí maso srolujeme tak, že spodní část plátku zvedneme a překryjeme vejce, pak ho srolujeme a zastrčíme strany, jak nejlépe umíne, dokud nevznikne úhledný válec podobný švestce.
  • Rolku zajistíme kouskem potravinářského provázku, jako bychom vázali balík, tedy nejprve podélně, poté po stranách.
  • Uděláme to dvakrát, abychomo se ujistili, že jsou konce opravdu uzavřené.
  • Nakrájíme bílou cibuli.
  • Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a poté restujeme cibuli, dokud nebude nezesklovatí.
  • Přidáme hovězí závitky a opékáme je, podle potřeby je obracíme, dokud nejsou hnědé.
  • Přilijeme trochu vína a necháme provařit, poté přidáme rajčatovou passatu a špetku soli.
  • Snížíme teplotu a necháme rolky dusit, napůl zakryté, občas je otočíme, dokud nejsou hotové, což obvykle trvá asi 1 hodinu.
  • V ideálním případě je necháme chvíli odležet a poté je jemně prohřejeme.
  • Užijte si to!
Masové závitky plněné vejci, servírovaná na talíři a přelité omáčkou z rajčat.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.