Hovězí roštěná s bramborovou kaší

Hovězí roštěná s bramborovou kaší

Tomuto pokrmu se někdy říká též minutkový guláš. Jeho výhodou je nejen rychlost přípravy, ale také to, že se vše připravuje pouze v jedné pánvi!  

Ingredience

  • 500 g hovězí roštěné
  • 250 g lesních hub či žampionů
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šálek vývaru
  • 3/4 šálku smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL másla
  • 1 PL mouky
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 1 PL dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • pažitka na ozdobu

Postup

  1. V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujte roštěnou nakrájenou na nudličky.
  2. Nudličky z pánve odstraňte a odložte na talíř, který přiklopte, aby maso příliš nevystydlo.
  3. Přidejte do pánve máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky či čtvrtky nakrájené houby.
  4. Vařte po dobu několika minut, dokud houby nezměknou.
  5. Přidejte prolisovaný česnek a ještě minutku restujte.
  6. Směs poprašte moukou a zamíchejte.
  7. Přilijte šálek vývaru, smetanu ke šlehání a vše duste do mírného zahuštění.
  8. Do směsi přidejte zakysanou smetanu, do které jste předtím vmíchali lžíci teplé omáčky, aby se nesrazila.
  9. Za stálého míchání přidejte worcestrovou omáčku, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
  10. Když je omáčka krémová, přidejte do ní hovězí maso a nechte ho prohřát.
  11. Ozdobte nasekanými kousky pažitky.

Takto připravený Stroganov podávejte s těstovinovými nudlemi či bramborovou kaší.

Kousky hovězího masa se žampiony a smetanovou omáčkou na pánvi
zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.