Hovězí roštěnky na houbách

Hovězí roštěnky na houbách

Nevíte, zda zvolit vysoký či nízký roštěnec? Obojí je možné! Nízká roštěná je ale libovější a má také o něco jemnější chuť.

Ingredience

  • 700 g hovězí roštěné
  • 200 g lesních hub nebo žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky vývaru
  • 3 PL másla
  • 3 PL hladké mouky
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Roštěnou nakrájejte na plátky, naklepejte a ochuťte solí a pepřem.
  2. Plátky poprášené moukou poté z obou stran orestujte na pánvi s trochou oleje.
  3. Maso z pánve vyjměte, odložte stranou a na zbývajícím oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  4. Přidejte na plátky pokrájené houby a duste do měkka.
  5. Přidejte máslo a za stálého míchání přisypávejte mouku.
  6. Následně ke směsi přilijte vývar a několik minut povařte.
  7. Přimíchejte worcestrovou omáčku.
  8. Přidejte do omáčky plátky roštěné, vařte doměkka a dochuťte solí a pepřem.

Hovězí roštěná na houbách je nejčastěji servírováno s bramborovou kaší či šťouchanými brambory.

Roštěná na žampionech připravovaná na pánvi
Zdroj: cafedelites.com

Žampiony chutnají skvěle také grilované či ve formě polévky. Podívejte se na naše vybrané žampionové recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.