Nevíte, zda zvolit vysoký či nízký roštěnec? Obojí je možné! Nízká roštěná je ale libovější a má také o něco jemnější chuť.
Ingredience
- 700 g hovězí roštěné
- 200 g lesních hub nebo žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 šálky vývaru
- 3 PL másla
- 3 PL hladké mouky
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 2 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Roštěnou nakrájejte na plátky, naklepejte a ochuťte solí a pepřem.
- Plátky poprášené moukou poté z obou stran orestujte na pánvi s trochou oleje.
- Maso z pánve vyjměte, odložte stranou a na zbývajícím oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky pokrájené houby a duste do měkka.
- Přidejte máslo a za stálého míchání přisypávejte mouku.
- Následně ke směsi přilijte vývar a několik minut povařte.
- Přimíchejte worcestrovou omáčku.
- Přidejte do omáčky plátky roštěné, vařte doměkka a dochuťte solí a pepřem.
Hovězí roštěná na houbách je nejčastěji servírováno s bramborovou kaší či šťouchanými brambory.
Žampiony chutnají skvěle také grilované či ve formě polévky. Podívejte se na naše vybrané žampionové recepty!