Tento jedinečný recept na vietnamský bun bo nam bo salát je plný čerstvých bylinek, chutného hovězího masa a osvěžující limetkové rybí omáčky. Jeho příprava vám zabere pouhých 30 minut a můžete si ho vychutnat jako hlavní jídlo nebo přílohu.
Co budeme potřebovat
Na maso
- 500 g hovězího masa
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- Lžíce rybí omáčky
- Lžíce česneku (mletého)
- Lžička zázvoru (nastrouhaného)
- Pepř
- Rostlinný olej
Na zálivku
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 4 lžíce teplé vody
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- Česnek (mletý)
Na servírování
- Balení rýžových nudlí
- Hlávkový salát
- Mrkev
- Okurka
- Fazolové klíčky
- Koriandr (nasekaný)
- Máta
- Smažená šalotka (nebo cibule)
- Pražené arašídy
Postup
- Hovězí maso si nakrájíme na tenké plátky
- V misce si smícháme ústřicovou omáčku, černý pepř, česnek a zázvor
- Do této směsi plátky masa vložíme a necháme alespoň 30 minut marinovat
- Všechny ingredience na zálivku si smícháme a dáme stranou
- Mezitím si uvaříme rýžové nudle
- Postupujeme podle návodu na obalu
- Připravíme si zeleninu
- Salát, mrkev a okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme
- Uvařené nudle nandáme do servírovacích misek
- Přidáme nakrájenou zeleninu a bylinky
- V pánvi zahřátou na střední teplotu přidáme olej
- Když je olej roztopený, přidáme hovězí maso a pečeme po 30 vteřin
- Přidáme rybí omáčku a za stálého míchání dále smažíme
- Pánev nesmí být přeplněná, aby se maso nezačalo vařit
- Usmažené hovězí maso položíme do misek s nudlemi
- Pokapeme ho připravenou zálivkou a podáváme
Často je dobré začít s malým množstvím dresinku a ochutnat, abyste viděli, jestli nechcete přidat další.