Hovězí salát s rýžovými nudlemi

Hovězí salát s rýžovými nudlemi

Tento jedinečný recept na vietnamský bun bo nam bo salát je plný čerstvých bylinek, chutného hovězího masa a osvěžující limetkové rybí omáčky. Jeho příprava vám zabere pouhých 30 minut a můžete si ho vychutnat jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Co budeme potřebovat

Na maso

  1. 500 g hovězího masa
  2. 2 lžíce ústřicové omáčky
  3. Lžíce rybí omáčky
  4. Lžíce česneku (mletého)
  5. Lžička zázvoru (nastrouhaného)
  6. Pepř
  7. Rostlinný olej

Na zálivku

  1. 3 lžíce limetkové šťávy
  2. 4 lžíce teplé vody
  3. 2 lžičky cukru
  4. 2 lžíce rybí omáčky
  5. Česnek (mletý)

Na servírování

  1. Balení rýžových nudlí
  2. Hlávkový salát
  3. Mrkev
  4. Okurka
  5. Fazolové klíčky
  6. Koriandr (nasekaný)
  7. Máta
  8. Smažená šalotka (nebo cibule)
  9. Pražené arašídy

Postup

  1. Hovězí maso si nakrájíme na tenké plátky
  2. V misce si smícháme ústřicovou omáčku, černý pepř, česnek a zázvor
  3. Do této směsi plátky masa vložíme a necháme alespoň 30 minut marinovat
  4. Všechny ingredience na zálivku si smícháme a dáme stranou
  5. Mezitím si uvaříme rýžové nudle
  6. Postupujeme podle návodu na obalu
  7. Připravíme si zeleninu
  8. Salát, mrkev a okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme
  9.  Uvařené nudle nandáme do servírovacích misek
  10. Přidáme nakrájenou zeleninu a bylinky
  11. V pánvi zahřátou na střední teplotu přidáme olej
  12. Když je olej roztopený, přidáme hovězí maso a pečeme po 30 vteřin
  13. Přidáme rybí omáčku a za stálého míchání dále smažíme
  14. Pánev nesmí být přeplněná, aby se maso nezačalo vařit
  15. Usmažené hovězí maso položíme do misek s nudlemi
  16. Pokapeme ho připravenou zálivkou a podáváme

Často je dobré začít s malým množstvím dresinku a ochutnat, abyste viděli, jestli nechcete přidat další.

Tradičně podávaný vietnamský pokrm v miskách.
Zdroj: cooking-therapy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.