Hovězí se zázvorem

Hovězí se zázvorem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Tento pokrm byste mohli z fleku servírovat v luxusní restauraci a rozhodně se stane vaším oblíbeným. Křupavě smažené hovězí maso v lahodné sladko-pikantní omáčce ze sójové omáčky s čerstvým zázvorem, česnek a chilli si zamiluje celá vaše rodina!

INGREDIENCE

Na těstíčko:

  • 1 šálek kukuřičného škrobu
  • ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžička bílého pepře
  • ¾ šálku vody
  • 1 velké vejce

Na maso:

  • 500 g flank steak, nakrájená na tenké proužky
  •  rostlinný olej, podle potřeby

Na omáčku:

  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 1/3 šálku třtinového cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička vloček červeného chilli

Na smažení:

  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 5 stroužků česneku, lisovaného
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky

POSTUP

  1. Ve velké míse prošleháme kukuřičný škrob, mouku a bílý pepř.
  2. Přidáme vodu a vejce a šleháme, dokud není těsto hladké.
  3. Hovězí nudličky promícháme s těstem, dokud nebudou zcela obalené.
  4. Naplníme velkou pánev 5 cm oleje.
  5. Zahřejeme olej na 177°C.
  6. V dávkách přidáváme nudličky hovězího masa do rozpáleného oleje.
  7. Pomocí vidličky promícháme a během vaření rozlomíme nudličky.
  8. Smažíme nudličky hovězího masa po dobu 3 až 4 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé.
  9. Vyjmeme hovězí nudličky děrovanou lžící a necháme je okapat na plechu vyloženém papírovými utěrkami.
  10. Ve střední misce prošleháme sójovou omáčku, vodu, tmavou sójovou omáčku, ocet, třtinový cukr a chilli.
  11. Omáčku dáme stranou.
  12. Sezamový olej rozehřejeme ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  13. Přidáme česnek a zázvor a restujeme 1 minutu, nebo dokud nebudou voňavé.
  14. Nalijeme omáčku na pánev a za stálého míchání vaříme 1 až 2 minuty, dokud mírně nezhoustne.
  15. Přidáme osmažené nudličky hovězího masa na pánev a promícháme, aby se obalily v omáčce.
  16. Hovězí maso a omáčku vaříme 1 až 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne a zcela nepokryje každý proužek hovězího masa.
  17. Maso ozdobíme sezamovými semínky a jarní cibulkou.
  18. Užijte si to!
Křupavě smažené hovězí maso v lahodné sladko-pikantní omáčce ze sójové omáčky s čerstvým zázvorem, česnek a chilli servírované v mističce s rýží, klínkem limetky a hůlkami.
www.thecreativebite.com

Osvěžte se během letních dnů a využijte k tomu i naše další recepty na domácí limonády!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.