Vyzkoušejte Wellington tentokrát ve variaci s mletým masem a vejcem. Skvělý, snadný a levný způsob, jak dát populární klasice nový šmrnc!
Co budete potřebovat
- 700 g mletého hovězího masa
- 5 vajec (4 vejce natvrdo + 1 celé, syrové, čerstvé vejce)
- 1 malá bílá cibule nakrájená na drobno
- 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno
- 1 šálek strouhanky
- 1 lžíce vloček červeného chilli
- velká hrst nasekané petrželky
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 balení listového těsta
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- V misce smíchejte hovězí maso, cibuli, česnek, strouhanku, chilli, petrželku a sůl.
- Dobře promíchejte.
- Poprašte čistou pracovní plochu hrstkou mouky a listové těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm.
- Jednu stranu listového těsta potřete dijonskou hořčicí.
- Na vyválený plát dejte polovinu hovězí směsi.
- Vejce uvařená natvrdo zarovnejte do řady doprostřed masa.
- Přidejte zbytek hovězí směsi, abyste zakryli vejce a vytvarujte poleno.
- Zarolujte a zastrčte konce dovnitř.
- Celé potřete vajíčkem a dejte na plech.
- Pečte 50 minut až 1 hodinu, nebo dokud těsto nezezlátne a maso není propečené.
- Dobrou chuť!