Hovězí sekaná s vejcem v listovém těstě

Hovězí sekaná s vejcem v listovém těstě

Vyzkoušejte Wellington tentokrát ve variaci s mletým masem a vejcem. Skvělý, snadný a levný způsob, jak dát populární klasice nový šmrnc!

Co budete potřebovat

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 5 vajec (4 vejce natvrdo + 1 celé, syrové, čerstvé vejce)
  • 1 malá bílá cibule nakrájená na drobno
  • 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 lžíce vloček červeného chilli
  • velká hrst nasekané petrželky
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 balení listového těsta

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • V misce smíchejte hovězí maso, cibuli, česnek, strouhanku, chilli, petrželku a sůl.
  • Dobře promíchejte.
  • Poprašte čistou pracovní plochu hrstkou mouky a listové těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm.
  • Jednu stranu listového těsta potřete dijonskou hořčicí.
  • Na vyválený plát dejte polovinu hovězí směsi.
  • Vejce uvařená natvrdo zarovnejte do řady doprostřed masa.
  • Přidejte zbytek hovězí směsi, abyste zakryli vejce a vytvarujte poleno.
  • Zarolujte a zastrčte konce dovnitř.
  • Celé potřete vajíčkem a dejte na plech.
  • Pečte 50 minut až 1 hodinu, nebo dokud těsto nezezlátne a maso není propečené.
  • Dobrou chuť!
Mleté maso s vejem v listovém těstě na prkýnku.
www.ketchupwithlinda.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.