Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Pokud dáváte přednost zdravé a lehké stravě, určitě vyzkoušejte variantu pouze se zeleninou. Tato chutná pochoutka dodá vašemu tělu potřebné množství bílkovin i vitamínů.

Ingredience

  • 700 g hovězí veverky
  • 1-2 brambory či batáty
  • 300 g zelených fazolek
  • 3 PL olivového oleje
  • 15 g másla
  • lžička dijonské hořčice
  • tymián
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hovězí veverku nechte zhruba 20 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Na pánev dejte zelené fazolky a nakrájené brambory či batáty, vše polijte trochou olivového oleje a posolte.
  3. Maso potřete zbývajícím olejem, posypte solí a pepřem a nejlépe na grilovací pánvi zlehka restujte z každé strany po dobu přibližně 5 až 8 minut.
  4. Maso vyjměte a nechte přibližně 10 minut odpočinout a poté ho nakrájejte na plátky.
  5. Mezitím do měkka orestujte zeleninu.
  6. Smícháním másla, hořčice, citronové kůry, pepře a tymiánu připravte dip.
Zdravá varianta pokrmu z hovězí veverky pouze s orestovanými zelenými fazolkami a batáty
zdroj: southernliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.