Pokud dáváte přednost zdravé a lehké stravě, určitě vyzkoušejte variantu pouze se zeleninou. Tato chutná pochoutka dodá vašemu tělu potřebné množství bílkovin i vitamínů.
Ingredience
- 700 g hovězí veverky
- 1-2 brambory či batáty
- 300 g zelených fazolek
- 3 PL olivového oleje
- 15 g másla
- lžička dijonské hořčice
- tymián
- citronová kůra z jednoho citronu
- sůl, pepř
Postup
- Hovězí veverku nechte zhruba 20 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- Na pánev dejte zelené fazolky a nakrájené brambory či batáty, vše polijte trochou olivového oleje a posolte.
- Maso potřete zbývajícím olejem, posypte solí a pepřem a nejlépe na grilovací pánvi zlehka restujte z každé strany po dobu přibližně 5 až 8 minut.
- Maso vyjměte a nechte přibližně 10 minut odpočinout a poté ho nakrájejte na plátky.
- Mezitím do měkka orestujte zeleninu.
- Smícháním másla, hořčice, citronové kůry, pepře a tymiánu připravte dip.