Hovězí steak z horkovzdušné fritézy

Hovězí steak z horkovzdušné fritézy

Hovězí flák masa. To za to stojí. Je plný bílkovin a železa.

Ingredience:

  • 4 lžíce změklého másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvě nasekané petrželky
  • 1 lžička čerstvě nasekané pažitky
  • 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • 1 lžička čerstvě nasekaného tymiánu
  • 1 kg hovězího vysokého roštěnce
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • V míse si smíchejte máslo s bylinkami a zabalte do potravinové folie. Hotové bylinkové máslo si dejte vychladit do lednice na 20 minut.
  • Steak si z obou stran nasolte a napepřete. 
  • Dejte jej smažit do horkovzdušné fritézy při 200°C na dobu 12-14 minut (pokud si přejete medium, pro raw samozřejmě zvolte dobu kratší).
  • V polovině doby steak otočte, aby se rovnoměrně propekl.
  • Nakonec potřete bylinkovým máslem a můžete podávat.
hovězí steak
cookinglight.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.