Hovězí flák masa. To za to stojí. Je plný bílkovin a železa.
Ingredience:
- 4 lžíce změklého másla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky čerstvě nasekané petrželky
- 1 lžička čerstvě nasekané pažitky
- 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
- 1 lžička čerstvě nasekaného tymiánu
- 1 kg hovězího vysokého roštěnce
- sůl
- pepř
Postup:
- V míse si smíchejte máslo s bylinkami a zabalte do potravinové folie. Hotové bylinkové máslo si dejte vychladit do lednice na 20 minut.
- Steak si z obou stran nasolte a napepřete.
- Dejte jej smažit do horkovzdušné fritézy při 200°C na dobu 12-14 minut (pokud si přejete medium, pro raw samozřejmě zvolte dobu kratší).
- V polovině doby steak otočte, aby se rovnoměrně propekl.
- Nakonec potřete bylinkovým máslem a můžete podávat.