Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

Recept na hovězí nudličky Stroganov má původ v ruské kuchyni. Pro svou snadnou a rychlou přípravu bývá také označován jako minutkový guláš.

Ingredience

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce mouky
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 60 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • ½ lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Maso pokrájejte na nudličky, cibuli a česnek na drobno, žampiony na plátky.
  • V hluboké pánvi rozehřejte olej, poté přidejte maso a za občasného míchání dvě minuty opékejte.
  • Opečené maso vyndejte z pánve, přikryjte a dejte stranou.
  • Do pánve přidejte máslo, cibuli a žampiony a opékejte asi 8 minut, dokud houby nepustí vodu.
  • Přidejte česnek a nechte rozvonět.
  • Poprašte moukou a zhruba minutu za stálého míchání opékejte.
  • Směs podlijte vývarem, pořádně ode dna promáchejte, přidejte smetanu ke šlehání a duste několik minut.
  • Do misky se zakysanou smetanou dejte dvě lžíce omáčky z pánve a promíchejte, teprve pak ji pozvolna vlijte do pánve.
  • Přidejte worcester, hořčici, sůl a pepř a opečené maso i s veškerou šťávou, která se z něj uvolnila.
  • Promíchejte a pozvolna přiveďte k varu.
  • Podávejte s bramborem, s rýží, s těstovinami nebo s hranolky.
Kousky masa a žampionů ve smetanové omáčce
Zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.