Jak velké by měly být hovězí nudličky? Obvykle se udává přibližně 5 x 2 x 1 centimetr. Existují i varianty, kdy se svíčková nekrájí na nudličky, ale pouze na plátky.
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové nebo roštěné
- 250 g žampionů
- 250 ml vývaru
- 85 g zakysané smetany
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 PL worcestrové omáčky
- 1 PL rajčatového protlaku
- 2 lžičky másla
- 2 lžičky sladké papriky
- olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi s olejem zprudka orestujte svíčkovou nakrájenou na nudličky.
- Následně na másle přibližně 5 minut za stálého míchání zlehka restujte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, které posypejte sladkou paprikou.
- Přidejte ke směsi hovězí maso, na plátky nakrájené žampiony, worcestrovou omáčku, rajčatový protlak a vývar.
- Vše důkladně promíchejte a přiveďte k varu.
- Poté duste na mírném plamenu, dokud maso nebude měkké.
- Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.
- Servírujte posypané čerstvou petrželkou.
Rýže je v Čechách nejoblíbenější přílohou k tomuto pokrmu. Vzhledem ke své struktuře se nejvíce doporučuje rýže basmati či další druhy dlouhozrnné rýže.
V případě, že je pro vás chuť zakysané smetany příliš silná, nahraďte ji půl na půl smetanou ke šlehání.