Hovězí Stroganov s rýží

Hovězí Stroganov s rýží

Jak velké by měly být hovězí nudličky? Obvykle se udává přibližně 5 x 2 x 1 centimetr. Existují i varianty, kdy se svíčková nekrájí na nudličky, ale pouze na plátky.

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové nebo roštěné
  • 250 g žampionů
  • 250 ml vývaru
  • 85 g zakysané smetany
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 2 lžičky másla
  • 2 lžičky sladké papriky
  • olej
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi s olejem zprudka orestujte svíčkovou nakrájenou na nudličky.
  2. Následně na másle přibližně 5 minut za stálého míchání zlehka restujte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, které posypejte sladkou paprikou.
  3. Přidejte ke směsi hovězí maso, na plátky nakrájené žampiony, worcestrovou omáčku, rajčatový protlak a vývar.
  4. Vše důkladně promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Poté duste na mírném plamenu, dokud maso nebude měkké.
  6. Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.
  7. Servírujte posypané čerstvou petrželkou.

Rýže je v Čechách nejoblíbenější přílohou k tomuto pokrmu. Vzhledem ke své struktuře se nejvíce doporučuje rýže basmati či další druhy dlouhozrnné rýže.

Směs hovězího masa, žampionů a rýže zdoběná petrželkou
zdroj: taste.com.au

V případě, že je pro vás chuť zakysané smetany příliš silná, nahraďte ji půl na půl smetanou ke šlehání.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.