Hovězí tacos

Hovězí tacos
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 3

Pokud máte rádi hovězí maso, je tato varianta receptu právě pro vás. Navíc vám jeho příprava zabere pouze půl hodiny.

Ingredience

  • 12 ks tacos shells placky
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1/2 šálku hovězího vývaru nebo vody
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ks střední cibule, nasekané
  • 1/2 ČL mletého chilli
  • 1/2 ČL mletého kmínu
  • 1/2 ČL mleté papriky
  • 1/2 ČL mořské soli
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • strouhaný gouda sýr, krájené rajče a salát

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Na středním ohni zahřejte olivový olej a osmažte cibuli.
  • Přidejte hovězí maso a smažte dokud nezhnědne, poté slejte přebytečný tuk.
  • Přidejte chilli, kmín, papriku, sůl, pepř a pořádně promíchejte.
  • Přidejte 1/2 hrnku hovězího vývaru (nebo vody) a vařte 15 minut.
  • Mezitím zabalte tacos placky do fólie a hřejte v troubě po dobu 20-25 minut (případně se řiďte pokyny na balení)
  • Před podáváním placky nakrájejte podle pokynů na balení.
  • Plněné tacos podávejte se strouhaným sýrem, s nakrájeným rajčetem a ledovým salátem.
Tacos s hovezim masem posypané sýrem
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.