Hovězí tatarský biftek

Hovězí tatarský biftek
Příprava: 15 minut Počet porcí: 2

K tomuto tataráčku se hodí bílé víno. Pro pivaře zajisté pivo.

INGREDIENCE:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce nasekaných kaparů
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • špetka chilli
  • 400 g hovězí panenské svíčkové nebo hovězího zadního
  • 1 šalotka
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce nasekané petrželky

POSTUP:

  • Jako první si přichystáme zálivku smícháním olivového oleje, obou druhů hořčice, vinného octa a kaparů. 
  • Maso necháme před přípravou alespoň 30 minut při pokojové teplotě.
  • Pokud máte svíčkovou, maso nesekejte najemno, jde to snadno. Pokud máte naopak zadní, maso dejte do mlýnku na maso. 
  • Rozmělněné maso přidáme k zálivce, dosolíme, dopepříme, přidáme chilli, šalotku a žloutky a ozdobíme petrželkou.
gran.lucito.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.