Úžasné a rychlé hovězí maso na mongolský způsob, který si hravě připravíte i vy. Lahodný flank steak v husté asijské omáčce, která sestává z pouhých pár ingrediencí. Lepší než v restauraci!
Ingredience
- 8 minutkových steaků z hovězího masa (cca 600 g) – svíčková, flank steak
- ½ šálku (125 ml) teriyaki marinády + navíc, k podávání
- 400 g singapurských nudlí
- 2 svazky baby bok choy, nakrájené na 4 cm kousky
- 175 g hráškových lusků, nakrájený diagonálně na tenké plátky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- 1 polévková lžíce opečených sezamových semínek
- čerstvé koriandrové listy a nakládaný zázvor k servírování
Postup
- Vložte steaky do velkého sáčku s teriyaki marinádou.
- Odložte na 5 minut.
- Vyndejte steaky z marinády, osušte papírovou utěrkou a restujte na mírně naolejované nepřilnavé pánvi na středně vysokém ohni po dobu 1-2 minut z každé strany.
- Nechte odpočinout na talíři zakrytém fólií po dobu 2-3 minut.
- Mezitím si připravte nudle podle pokynů na obalu.
- Hotové nudle sceďte a udržujte v teple ve velké misce.
- Vložte bok choy a hrášek do velké misky.
- Zalijte vroucí vodou a po dobu 2-3 minut blanšírujte.
- Sceďte a přidejte k nudlím společně s jarní cibulkou a olejem.
- Okořeňte a posypte sezamovými semínky.
- Pokrájejte steaky a podávejte s nudlemi, extra teriyaki marinádou, lístky koriandru a nakládaným zázvorem.