Hovězí tokáň na víně

Hovězí tokáň na víně
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušejte oblíbenou variantu s hovězím masem připravovanou na bílém víně. K této omáčce se skvěle hodí rýže či brambory.

Ingredience

  • 800 g hovězího boku
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 a 1/2 lžíce oleje
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 200 ml suchého bílého vína
  • rajčatový protlak

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na proužky o tloušťce 5 mm a délce 5 cm.
  2. Na oleji orestujte cibuli dozlatova.
  3. Přiedejte maso a opečte ze všech stran.
  4. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Přidejte česnek a víno, přikryjte pokličkou a duste na mírném ohni.
  6. V případě potřeby podlijte trochou vody.
  7. Když je maso napůl uvařené, přidejte rajčatový protlak.V případě potřeby přidejte trochu vody a pokračujte v vaření, dokud není maso hotové.Nechte tekutinu co nejvíce zredukovat.
  8. Omáčka se hodí k vařeným nebo šťouchaným bramborám, rýži nebo polentě.
Omáčka s hovězím masem servírovaná ve dvou pánvich a v jednom hrnci s vedle položenými mističkami ovoce a přílohy.
www.itshungarian.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.