Vyzkoušejte oblíbenou variantu s hovězím masem připravovanou na bílém víně. K této omáčce se skvěle hodí rýže či brambory.
Ingredience
- 800 g hovězího boku
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 a 1/2 lžíce oleje
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 200 ml suchého bílého vína
- rajčatový protlak
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na proužky o tloušťce 5 mm a délce 5 cm.
- Na oleji orestujte cibuli dozlatova.
- Přiedejte maso a opečte ze všech stran.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte česnek a víno, přikryjte pokličkou a duste na mírném ohni.
- V případě potřeby podlijte trochou vody.
- Když je maso napůl uvařené, přidejte rajčatový protlak.V případě potřeby přidejte trochu vody a pokračujte v vaření, dokud není maso hotové.Nechte tekutinu co nejvíce zredukovat.
- Omáčka se hodí k vařeným nebo šťouchaným bramborám, rýži nebo polentě.