Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, na který potřebujete pouhých pár ingrediencí a skvěle zasytí celou vaši rodinu. Hovězí roštěná ve smetanové omáčce se žampiony navíc uspokojí vaše chuťové buňky.
Co budete potřebovat
- 1,3 kg hovězí roštěné, nakrájené na cca 3,5 cm kostky
- 230 g konzervovaných celých žampionů, scezených
- 120 g 30% smetany ke šlehání
- 30 g hladké mouky
- 1 cibule, oloupaná a nakrájená
- 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 720 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř na dochucení
- olej
Postup
- V misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
- Kostky hovězího masa obalte ochucenou moukou.
- V široké pánvi na středně vysokém plameni rozehřejte asi 1 lžíci oleje.
- Přidejte žampiony a vařte asi 30 sekund.
- Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
- V případě potřeby přidejte do pánve další lžíci oleje.
- Přidejte hovězí maso v jedné vrstvě a opékejte asi 2 až 3 minuty z každé strany nebo dokud lehce nezhnědne.
- Pánev nepřeplňujte, hovězí maso restujte v dávkách podle potřeby.
- Vyjměte maso z pánve a udržujte v teple.
- Na pánev přidejte cibuli a česnek a restujte asi 40 až 50 sekund nebo do mírného změknutí.
- Přilijte vývar a seškrábněte opečené kousky ze dna pánve.
- Přidejte hovězí maso.
- Přiveďte k varu a naběračkou odeberte nečistoty z povrchu.
- Snižte teplotu, přikryjte a vařte asi 1 až 1 a 1/2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a omáčka se nezredukuje a nezhoustne.
- Pokud je tekutina příliš hustá, než je maso zcela měkké, přidejte více vývaru nebo vody.
- Přidejte smetanu a promíchejte.
- Přidejte žampiony.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Pokračujte ve vaření další 1 až 2 minuty nebo dokud se žampiony neprohřejí.
- Odstraňte z ohně a podávejte horké.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání?