Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg hovězího předního masa
- kousek celeru
- 2 petržele
- 2 mrkve
- 1 cibule
- najemno nasekaná petrželová nebo celerová nať (1 lžíce)
- sůl
- pepř
Na knedlíčky:
- 1 vejce
- 1 starší houska
- kousek másla (asi 1 lžíce)
- sůl
- pepř
- trocha mléka
- strouhanka
- petrželová nebo celerová nať (1 lžíce)
Postup receptu
- Maso omyjeme, rozřízneme napůl a vložíme do studené vody
- Zeleninu očistíme a celou přidáme k masu
- Osolíme, opepříme a vaříme doměkka
- Na knedlíčky smícháme máslo a žloutek, mírně osolíme a přidáme pokrájenou housku, kterou jsem předtím namočili v mléce
- Z bílku ušleháme sníh, opatrně ho vmícháme do směsi a nakonec přisypeme najemno nakrájenou petrželovou nebo celerovou nať
- Pokud je těsto příliš řídké, zahustíme strouhankou
- Maso a zeleninu vyndáme a pokrájíme na kousky
- Z těsta tvarujeme malé kuličky a ihned vhazujeme do vývaru, vaříme cca 5 minut
- Zeleninu s masem vložíme zpět do polévky a přidáme jemně sekanou petrželovou nebo celerovou nať