Silný a výborný vývar z hovězího masa s knedlíčky

Silný a výborný vývar z hovězího masa s knedlíčky
Příprava: 20 minut Vaření: 100 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg hovězího předního masa
  • kousek celeru
  • 2 petržele
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • najemno nasekaná petrželová nebo celerová nať (1 lžíce)
  • sůl
  • pepř

Na knedlíčky:

  • 1 vejce
  • 1 starší houska
  • kousek másla (asi 1 lžíce)
  • sůl
  • pepř
  • trocha mléka
  • strouhanka
  • petrželová nebo celerová nať (1 lžíce)

Postup receptu

  1. Maso omyjeme, rozřízneme napůl a vložíme do studené vody
  2. Zeleninu očistíme a celou přidáme k masu
  3. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka
  4. Na knedlíčky smícháme máslo a žloutek, mírně osolíme a přidáme pokrájenou housku, kterou jsem předtím namočili v mléce
  5. Z bílku ušleháme sníh, opatrně ho vmícháme do směsi a nakonec přisypeme najemno nakrájenou petrželovou nebo celerovou nať
  6. Pokud je těsto příliš řídké, zahustíme strouhankou
  7. Maso a zeleninu vyndáme a pokrájíme na kousky
  8. Z těsta tvarujeme malé kuličky a ihned vhazujeme do vývaru, vaříme cca 5 minut
  9. Zeleninu s masem vložíme zpět do polévky a přidáme jemně sekanou petrželovou nebo celerovou nať

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.