Hovězí závitky s uzeným masem

Hovězí závitky s uzeným masem
Příprava: 60 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg plátků hovězího masa
  • 10 dkg vařeného uzeného masa
  • 2 kyselé okurky
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nudličkami nakrájeného uzeného masa a okurek
  2. Svineme do závitků, zajistíme párátky a osmažíme na tuku ze všech stran
  3. Zvlášť orestujeme na tuku 1 nakrájenou cibuli a 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), přidáme 5 kuliček pepře, nového koření, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky a 1 bobkový list
  4. Vložíme závitky, podlijeme vývarem a dusíme asi 1,5 hodiny doměkka
  5. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme 1-2 lžícemi tmavé jíšky a provaříme
  6. Dochutíme 1 lžící červeného vína, 1 lžící hořčice a trochou citronové šťávy
  7. Omáčku přecedíme a nalijeme na závitky
  8. Podáváme s knedlíkem nebo rýží

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.