Příprava: 60 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg plátků hovězího masa
- 10 dkg vařeného uzeného masa
- 2 kyselé okurky
- pepř
- sůl.
Postup receptu
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe nudličkami nakrájeného uzeného masa a okurek
- Svineme do závitků, zajistíme párátky a osmažíme na tuku ze všech stran
- Zvlášť orestujeme na tuku 1 nakrájenou cibuli a 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), přidáme 5 kuliček pepře, nového koření, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky a 1 bobkový list
- Vložíme závitky, podlijeme vývarem a dusíme asi 1,5 hodiny doměkka
- Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme 1-2 lžícemi tmavé jíšky a provaříme
- Dochutíme 1 lžící červeného vína, 1 lžící hořčice a trochou citronové šťávy
- Omáčku přecedíme a nalijeme na závitky
- Podáváme s knedlíkem nebo rýží