Znojemská pečeně je hovězím masem připravovaným na kyselých okurkách. Pochutnejte si!
INGREDIENCE:
- 500 g hovězího zadního masa
- 80 g kyselých okurek
- 7 g soli
- 25 g špeku
- 2 cibule
- 30 ml oleje
- 30 g hladké mouky
- 20 g hořčice
- rýže
POSTUP:
- Hovězí umyjte, osušte, prošpikujte kousky špeku (buď špikovací jehou nebo špičatým nožem po vlákně masa).
- Pak jej osolte, potřete hořčicí.
- Nechte zprudka zatáhnout ze všech stran, a pak dejte bokem.
- Ve stejném hrnci si osmažte na kostičky nakrájenou cibulku a smažte do hněda.
- Pak dejte maso zpět do hrnce, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou do změknutí.
- Občas podlívejte vodou, ke konci pak nálevem z okurek.
- Okurky si nakrájejte na kostičky a přidejte, vařte do měkka.
- Omáčku taktéž před koncem vaření (asi 10 minut) zahustěte moukou smíchanou s vlažnou vodou (maso si na tu dobu dejte z hrnce bokem).
- Zvlášť si připravte rýži podle návodu na obalu.
- Maso nakrájejte na plátky a podávejte polité omáčkou a s rýží.