Hovězí znojemská pečeně s rýží

Hovězí znojemská pečeně s rýží

Znojemská pečeně je hovězím masem připravovaným na kyselých okurkách. Pochutnejte si!

INGREDIENCE:

  • 500 g hovězího zadního masa
  • 80 g kyselých okurek
  • 7 g soli
  • 25 g špeku
  • 2 cibule
  • 30 ml oleje
  • 30 g hladké mouky
  • 20 g hořčice
  • rýže

POSTUP:

  • Hovězí umyjte, osušte, prošpikujte kousky špeku (buď špikovací jehou nebo špičatým nožem po vlákně masa).
  • Pak jej osolte, potřete hořčicí.
  • Nechte zprudka zatáhnout ze všech stran, a pak dejte bokem.
  • Ve stejném hrnci si osmažte na kostičky nakrájenou cibulku a smažte do hněda.
  • Pak dejte maso zpět do hrnce, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou do změknutí. 
  • Občas podlívejte vodou, ke konci pak nálevem z okurek. 
  • Okurky si nakrájejte na kostičky a přidejte, vařte do měkka. 
  • Omáčku taktéž před koncem vaření (asi 10 minut) zahustěte moukou smíchanou s vlažnou vodou (maso si na tu dobu dejte z hrnce bokem). 
  • Zvlášť si připravte rýži podle návodu na obalu. 
  • Maso nakrájejte na plátky a podávejte polité omáčkou a s rýží.
Znojemská pečeně z hovězího masa s omáčkou z okurek a rýže jako příloha.
bonvivani.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.