Hraběnčiny řezy s mangem

Hraběnčiny řezy s mangem

Vhodnou příležitostí pro pečení nemusí být nic slavnostního. Ke kafíčku se hodí i tyto hraběnčiny řezy. Recept kombinuje jablka s mangem, což může příjemně překvapit.

Ingredience:

  • 250 g jablek
  • 1 hrnek na malé kousky nakrájeného manga
  • 2 hrnky mouky
  • ½ sáčku kypřicího prášku
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 a ½ hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 a ¼ hrnku rozpuštěného másla
  • 395 g kondenzovaného mléka
  • 1 hrnek zakysané smetany

Postup:

  • Mouku, cukr, skořici, ovesné vločky a jedlou sodu si smíchejte.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte
  • ¾ tohoto těsta si dejte na plech o velikosti zhruba 25×25 cm vyložený pečicím papírem. 
  • Těsto rozprostřete až k okrajům plechu a dejte zapéct do trouby na 10 minut při 170°C.

Příprava krému:

  • Mezitím, co se korpus peče, připravte si krém vyšleháním zakysané smetany a kondenzovaného mléka.
  • Na malé kousky nakrájená jablka smíchejte s mangem.
  • Na upečený korpus naskládejte mangovo-jablečnou směs a zalijte směsí z kondenzovaného mléka.
  • Zbytek těsta rozdrobte jako vrchní vrstvu a dejte zapéci na dalších 20-25 minut.
jablečné řezy s mangem
Zdroj: 365daysofbakingandmore.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.