Vhodnou příležitostí pro pečení nemusí být nic slavnostního. Ke kafíčku se hodí i tyto hraběnčiny řezy. Recept kombinuje jablka s mangem, což může příjemně překvapit.
Ingredience:
- 250 g jablek
- 1 hrnek na malé kousky nakrájeného manga
- 2 hrnky mouky
- ½ sáčku kypřicího prášku
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1 a ½ hrnku moučkového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1 a ¼ hrnku rozpuštěného másla
- 395 g kondenzovaného mléka
- 1 hrnek zakysané smetany
Postup:
- Mouku, cukr, skořici, ovesné vločky a jedlou sodu si smíchejte.
- Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte
- ¾ tohoto těsta si dejte na plech o velikosti zhruba 25×25 cm vyložený pečicím papírem.
- Těsto rozprostřete až k okrajům plechu a dejte zapéct do trouby na 10 minut při 170°C.
Příprava krému:
- Mezitím, co se korpus peče, připravte si krém vyšleháním zakysané smetany a kondenzovaného mléka.
- Na malé kousky nakrájená jablka smíchejte s mangem.
- Na upečený korpus naskládejte mangovo-jablečnou směs a zalijte směsí z kondenzovaného mléka.
- Zbytek těsta rozdrobte jako vrchní vrstvu a dejte zapéci na dalších 20-25 minut.