Recepty na kaši z hrachu 5x jinak. Objevte klasické i netradiční varianty!

Tradiční staročeský pokrm našich předků.

Dnes je hrachová kaše často špatnou vzpomínkou na školní jídelnu.

To je ale opravdu škoda!

Je plná vitamínů, vydatná a finančně nenáročná.

Podívejte se na naše recepty a přesvědčte se, že hrachovku lze připravit opravdu chutně.

6 zajímavostí o hrachu

  • Hrách tvoří základ klasických jídel v mnoha světových kuchyních
  • Do Evropy se rozšíříl už v 6 století a patřil mezi nejběžnější potraviny – byl levný, snadno dostupný a výživný.
  • Hrách a hrášek pocházejí ze stejné plodiny – hrách je zralý a řadí se mezi luštěniny, hrášek je nedozrálým plodem a patří mezi zeleninu
  • Obsahuje hodně vlákniny, téměř žádnné tuky, je bohytý na bílkoviny, minerály a má vysoký obsah kyseliny listové.
  • Půlený hrách, který je (stejně jako hrách celý) běžně dostupný v obchodech je loupaný – tím pádem je lépe stravitelný, nenadýmá a nemusí se máčet předem, nelze ho ale nakličovat
  • Žlutý hrách je o něco moučnější než ten zelený a je také méně sladký. Z výživového hlediska ale nijak zásadně neliší

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.